Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

NÁZOR: Babišovo Vodňanské kuře poslalo Sobotkovi polibek smrti

Výsledek voleb Babiše potěšil
Výsledek voleb Babiše potěšil  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Petr Novotný)
Autor: Aleš Půček - 
26. října 2013
16:48

I když ve volbách vyhraje ČSSD, s jejím předsedou Sobotkou to vypadá bledě. Hlavní vítěz se totiž jmenuje Andrej Babiš. Příští vláda může vzniknout jen pod ochranným křídlem Vodňanského kuřete Andreje Babiše. A Babiš nechová k Sobotkovi žádné velké sympatie, v čemž se shodne i s prezidentem Zemanem.

Ještě měsíc před volbami to vypadalo na jasné vítězství levice a povolební spolupráci ČSSD a KSČM. Drtivý nástup hnutí ANO miliardáře Babiše změnil všechny předpoklady.

Babiš vyslal vzkaz Sobotkovi i prezidentovi

A Babiš si je toho dobře vědom. S úsměvem odmítl jakoukoliv spolupráci s drtivě poraženou ODS i knížecí TOP 09. ČSSD pak vyslal jasný vzkaz. Do vlády přímo nevstoupíme a budeme chtít prosazovat naše zákony s tím, že si nedovede představit, že by na ně ČSSD přistoupila. Spolupráci s komunisty pak rovnou odmítl.

Je to jasně vyslaný vzkaz dovnitř ČSSD. Ustupte mým požadavkům. A se Sobotkou to tedy vypadá špatně. Jediné možné koalice jsou totiž: ČSSD - KDU s podporou Babiše. Nebo ČSSD s podporou Okamury a opět Babiše. A Babiš se snáze domluví s Haškem. O něm se ví, že je shopen se domluvit s každým.

To by vyhovovalo i Miloši Zemanovi, kterému to může pomoct zjemnit porážku jeho prezidentské strany SPOZ. Teoreticky by mohla vzniknout ještě velká koalice ČSSD, TOP 09, ODS, KDU. Taková vláda "tradičních stran" by ale měla jen křehkou většinu, byla nestabilní a i když by Babišovi možná vyhovovala, byla by pro zúčastněné strany definitivní vstupenkou do politického pekla.

Příští vláda tak bude nejspíš pod patronátem Vodňanského kuřete Andreje Babiše a pro Sobotku by už jeho strana měla hledat nějakou pěknou trafiku.

 

 

 

 

 

 

zabibol ( 27. října 2013 08:08 )

Myslíš, že si ji utírá sám? Že to ještě zvládne?

zabibol ( 27. října 2013 08:07 )

Právě, že socbolševici jsou schopni slíbit všechno.

zabibol ( 27. října 2013 08:06 )

Od bolševika kolaboranta to sedí.

zabibol ( 27. října 2013 08:05 )

Sockomunisti se těšili jak rozvrátí hospodářství a nakrmí lůzu z daní těch co poctivě pracují a teď jsou v ři....

andreslawicky ( 26. října 2013 20:46 )

Tak kde jsou ti tví komanči troubo??Odpovím ti v p.r.d.eli

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa