Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vtipálek Schwarzenberg se ptal Okamury: Spácháte v případě neúspěchu harakiri?

Karel Schwarzenberg si dělal legraci z šéfa hnutí Úsvit Tomia Okamury
Karel Schwarzenberg si dělal legraci z šéfa hnutí Úsvit Tomia Okamury  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
22. října 2013
19:52

Pár dní do voleb a jednotlivé strany se mohou přetrhnout, aby si získali na svou stranu poslední nerozhodnuté voliče, opřeli se do svých protivníků a počastovali občany záplavou slibů. Některé ale ani v cílové rovince neopouští humor. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg si zažertoval na účet Tomia Okamury.

V debatě serveru iDnes.cz dostali lídři jednotlivých stran jedinečnou možnost položit otázky svým kolegům. Tak se například Jana Bobošíková pustila do šéfa ČSSD Sobotky a chtěla, aby vysvětlil, proč za vlády jeho strany narostl státní dluh o 406 miliard. Ten však tuto éru označil za "šťastné období České republiky".

Již poněkolikáté se do sebe také pustili předsedkyně ODS Miroslava Němcová a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ti nenechají jeden na druhém nit suchou. Neúspěšná kandidátka na premiérku obvinila miliardáře, že se veze na nejlacinější vlně populismu. Ten se zase podivoval nad tím, proč se ODS po všech svých skandálech všetně Klausovy amnestie nerozpustí.


To Karel Schwarzenberg si žádnou záludnou otázku pro Tomia Okamuru z hnutí Úsvit nepřipravil. Jen na jeho účet zažertoval, zda v případě neúspěchu spáchá japonskou rituální sebevraždu. "Kdyby v Japonsku byli naši politici, tak už by museli spáchat harakiri, protože tady není zvykem vyvozovat okamžitou odpovědnost za své činy," odpověděl Okamura.

Šéfa topky humor nepřešel ani později, když se rozpovídal o tom, zda se chystá nebo nechystá do důchodu. "Pan prezident mě motivuje vynikajícím způsobem, abych zůstal v politice," vyjádřil se. 

fazole10 ( 23. října 2013 16:04 )

hejhej ( 23. října 2013 11:09 )

Hlavně nevolit strany, které se škodily, především TOP09,ODS, ČSSD. Kníže, Kalousek, Benda a jim podobní nadělali více škody jak užitku, hlavně si pro sebe nahrabali.

fitek ( 23. října 2013 08:17 )

Ve volbách nekroužkujme poslance – ostudy už nadělali dost !!! Poslanci mají plnou hubu demokracie a jaká je skutečnost ? Při svobodných, demokratických volbách nám okleštili naše práva na zakroužkování pouze 4 kandidátů, kterým dáváme přednost. Přesto všechno neházejme flintu do žita!!! Využijme našich hodně omezených volebních práv a zakroužkujme aspoň ty kandidáty, kteří zatím nebyli v parlamentu a je u nich naděje, že budou hájit práva svých voličů a nezparchantějí. Zbavme se tak poslanců, kterým moc zachutnala a tak hlasitě mlaskají v neprospěch nás, co nemáme prostředky k účinné obraně a ku prospěchu těch, co prostředky umí stoprocentně využít na ovlivňování poslanců. Pošleme je do práce, aby si na vlastní kůži zkusili, co způsobili. Zabraňme poslancům - veteránům, kteří se zapříčinili o to, že jsme měli nejhorší vládu i parlament v novodobé historii, aby se opět dostali do sněmovny a škodili této republice i nadále. Že to jde, jsme se už přesvědčili u bývalého poslance Langera.

krupan10 ( 23. října 2013 05:48 )

v případě neúspěchu Okamura spáchá harakiri a Karl von Sairait se pos.ere do pampersek

fotrpjotr ( 23. října 2013 05:37 )

Pánové z Blesku zapomněli napsat,že za ten dluh Sobotka nemohl,asi to mají zakázané a dále že rakušák kníže lhal,když říkal,že skončí,pokud nebude presidentem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa