Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Kalouska se prý chystá policie: Poslední zoufalý výkřik Zemanovců, hájí se exministr

Miroslav Kalousek si prý z kampaně Zemanovců nic nedělá. Ti však tvrdí, že ho zastavili
Miroslav Kalousek si prý z kampaně Zemanovců nic nedělá. Ti však tvrdí, že ho zastavili  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
21. října 2013
18:23

Miroslava Kalouska prý čeká kvůli jeho vedení resortu financí trestní oznámení a policejní vyšetřování! Tvrdí to server Česká pozice s odkazem na zdroj ze současného ministerstva financí. Má jít o správnost postupu při řešení mezinárodních arbitráží. Sám Kalousek to však odmítá a označuje za "zákeřný předvolební útok" ze strany Zemanovců.

"Bude podáno trestní oznámení pro porušování povinností při správě cizího majetku na neznámého pachatele v souvislosti s narovnáními v arbitrážních sporech," uvedl zdroj z ministerstva financí pro server Česká pozice. A protože měl Miroslav Kalousek tento resort na starost, má prý vyšetřování zamířit na něj. Kalousek to však odmítá. "Tento poslední zoufalý výkřik Zemanovců mě nechává v klidu stejně jako jejich billboardy," uvedl místopředseda TOP 09. Úřednická vláda Jiřího Rusnoka, ze které pochází i Kalouskův nástupce Jan Fischer, totiž zahrnuje i několik politiků, kteří kandidují v předčasných volbách za SPOZ. A samotní Zemanovci si vystavěli kampaň i na hesle "Zastavili jsme Kalouska".

Fischer: Více řeknu až po volbách

Současný ministr financí v demisi Jan Fischer nechce zatím celou záležitost příliš komentovat. "Rozhodl jsem se, že jakékoli informace z tohoto šetření a následné kroky budou oznámeny až po volbách," zareagoval Fischer na informaci serveru Česká pozice. A vysvětlil to takto: "Nechci, aby mnohaměsíční práce expertů MF byla zneužita pro předvolební boj. Stejně tak nechci, aby exministr Kalousek zjištěné závažné důkazy bagatelizoval a znevěrohodňoval právě s odkazem na jejich účelovost v době vrcholící volební kampaně."

Je však poněkud zvláštní, že právě kvůli arbitrážím by měla Kalouska stíhat policie. Před jeho nástupem do čela úřadu totiž Česko prohrávalo jednu arbitráž za druhou. Za "Kalouskovy vlády" se však situace přece jen zlepšila. Za poslední tři roky vyhrál resort sedm arbitráží. Žádnou neprohrál. A to i proto, že se o arbitráže staral "Kalouskův" pitbul, šéf oddělení mezinárodní ochrany investic a zahraničních pohledávek Radek Šnábl, kterého však Fischer odvolal. "Tyto postupy prokazatelně ušetřily daňovým poplatníkům desítky miliard korun," hájí však Šnáblovu práci při arbitrážích Kalousek na serveru lidovky.cz.

ivuska1 ( 22. října 2013 12:17 )

Kdo v teto zemi dokaze dostat Kradouska za katr ?

ivuska1 ( 22. října 2013 12:16 )

pokud by to byla priorita ve volebnim programu, tak ja take.

ivuska1 ( 22. října 2013 12:14 )

ivuska1 ( 22. října 2013 12:14 )

a oni si ho tam zase zvoli . To pak neni co resit, nepoucitelni, tak pak trpte .

osinek ( 22. října 2013 11:00 )

Úspěšný podnikatel Jančura (Student Agency, railjet a další firmy) nazval Kalouska v televizní talk show J.Krause největším gaunerem a zlodějem mezi českými politiky!!! Dle Jančury Kalousek a jeho kámoši např. zbrojař Háva rozkradli těžké miliardy na silně předražených nákupech zbraní pro českou armádu jako např. o 100% předražená letadla CASA (Portugalci a Poláci je koupili za poloviční cenu), Pandury atd. Fischer má pravdu, Kalousek patří za mříže!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa