Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Miloše do koše a stop Zemanistánu: Prezidenta opět vítal pískot odpůrců

Autor: simao - 
18. října 2013
17:54

Miloš Zeman tentokrát zavítal do Českého Krumlova, kde se sešel se svým rakouským protějškem Fischerem. A jak již bývá zvykem, i tentokrát prezidenta vítaly transparenty odpůrců. Zeman zkrátka Česko rozděluje. A vyjádřeními typu, že každý den musí někoho urazit, své odpůrce nadzdvihává ze židlí.

"Žena mě probudila polibkem na čelo v 10 hodin a my měli odjezd v 10.05. Takový fofr jste v životě neviděli. A teď postupně regeneruji z dlouhého léčivého spánku... Každý den musím někoho urazit a dneska to odnesla Strana zelených," řekl podle serveru Novinky.cz Miloš Zeman na své návštěvě středočeského Nymburka. Odtud dnes český prezident zamířil na další zastávku turné po českých krajích. Zavítal do Českého Krumlova, mj. na jednání s rakouským prezidentem Fischerem. Ten se stal první zahraničním politikem, kterého Zeman přijal mimo Pražský hrad.

Vypískaný Zeman, potlesk pro Fischera

Zemana však v Krumlově uvítali nejprve jeho odpůrci. Pískotem, bučením, i transparenty typu "Zeman je ostuda ČR, "Miloše do koše", "Stop Zemanistánu", "Vídeň ano, Moskva ne". Stává se již koloritem prezidentských návštěv, že se lidé domluví a vyrazí dát prezidentovi najevo, co si o něm a jeho hradní politice myslí. Tentokrát dorazili i odpůrci jaderné energie. A to kvůli tomu, že Zeman jednal s Heinzem Fischerem i o Temelínu. Rakušané přitom využívání jaderné energie obecně odmítají, Zeman patří mezi její zastánce. V minulosti to přineslo řadu vášnivých sporů. Stejně jako Zemanovo vyjádření z roku 2002, kdy Vídeň pobouřil slovy o tom, že by se Rakousko mělo zbavit "Jörga Haidera a jeho postfašistické strany".

Sociálně demokratický politik Fischer a některými oblíbený, jinými zatracovaný prezident Zeman však tentokrát rozdávali úsměvy na všechny strany. Jen na své odpůrce se Zeman zrovna nesmál. Ignoroval je. To rakouský prezident vyrazil skupinu demonstrantů dokonce osobně pozdravit. A sklidil za to potlesk.

Zeman s Fischerem pak jednali třeba i o lepším dopravním propojení obou zemí. "Heinz Fischer projevil lítost nad tím, že ministři dopravy obou zemí se za poslední čtyři roky nesešli. A i to je možná důsledek toho, že neexistuje efektivní dálniční spojení mezi Vídní a Prahou nebo Lincem a Českými Budějovicemi," uvedl český prezident. Zeman přitom Fischerovi oplatil jeho pohostinství z letošního dubna, kdy do Vídně zamířila česká hlava státu i s první dámou Ivanou Zemanovou.

dynaty ( 21. října 2013 19:53 )

co vás na Zemanovi tak žere?aspoň nekrade a Klausík nedělala ve světě ostudu?

dynaty ( 21. října 2013 19:52 )

jaký miliardový zakázky? čirá zvědavost

zlo. ( 21. října 2013 03:01 )

Tak když vidím ty nesmysly - musím ragovat a pokud se nepletu, ty jsi zareagoval na mě první - toliko k vtírání. Neuvěřitelné. Česká republika se v zahraničí nějak prezentuje. Většinou stanoviskem vlády k dané věci/tématu. Nemáme tu referendum, je podstatné, jak se k dané věci/tématu staví vláda/ministerstvo zahraničí. Když prezident v zahraničí hlásá opak toho, co prezentuje vláda, je to přinejmenčím trapné. Prezident má v zahraničí prezentovat stanovisko vlády k danému tématu, ne svůj vlastní názor občana. Ty opravdu nechápeš. Už to, že musíš do každého příspěvku cpát hafo smajlíků o lecčem vypovídá. Jak straní SPOZ? Že ji podpořil před volbama? Je to stejné, jako když Klaus "nepodpořil" vládu Topolánka tím, jak proti ní vystupoval negativně. To jistě také nebylo nadtranické. Pokud se dostane do sněmovny a bude SPOZ stranit, pak s tím budu mít problém. To, že podporuje malou stranu, která se možná do parlamentu ani nedostane, mi nevadí a opravdu se za to nestydím - nejsem fanatik jako ty a opravdu nevidím svět jen černobíle.

pepazdp ( 20. října 2013 20:26 )

Ty se tu ještě placatíš kecale? Já myslel že tě nudim a že končíš a ty se vtíráš dál Buď je nadstranickej nebo není a Zeman není. Nějaká nadstranickost po volbách, to je k smíchu Klaus prezentoval protievropské projevy jako prezident a nehrál si na žádnýho občana. Kdes zase proboha sebral ten šílenej terminus technikus "stanovisko České Republiky"? Když už, tak stanovisko prezidenta ČR nebo mínění občanů republiky a to v pohledu na EU nebylo nikdy jednotný a každej rozumnej člověk měl vůči EU stejný stanovisko jako Klaus. To že ti nevadí, že prezident co se ohání nadstranickostí ve skutečnosti straní jedné straně a jseš schopnej toho vychlastanýho křiváka a průseráře respektovat, to si klidně dej za rámeček, když se za to nestydíš

zlo. ( 20. října 2013 18:00 )

A to je přesně ono - nevíš, ale útočíš. Já ho nechválím, vlastně to ani neschvaluji, jen jsem napsal, že mě to nevadí - že mi nadstranickost ukáže po volbách. Ty si už nepamatuješ Klausovi protievropské projevy, které se naprosto lišily se stanoviskem České Republiky? Prezentoval svůj osobní pohled na evropskou unii, ne pohled/stanovisko České Republiky. Přečti si níže, co jsem napsal. Nevolil jsem ho, nezastávám se ho, nevolil jsem levici a nikdy ji volit nebudu - jen mi nevadí, že podporuje SPOZ arespektuji ho jako prezidenta České Republiky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa