Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hitparáda volebních spotů: Metelesku blesku, hodinový Úsvit Evy a Vaška, Jágr s kuřetem i senilní Bond!

Politické strany se snaží ve svých spotech nalákat voliče na ledasco. Evu a Vaška, Jaromíra Jágra i neobvyklého Jamese Bonda
Politické strany se snaží ve svých spotech nalákat voliče na ledasco. Evu a Vaška, Jaromíra Jágra i neobvyklého Jamese Bonda  (Autor: INT, Youtube)
Autor: simao - 
18. října 2013
14:54

Předvolební kampaně nejsou samozřejmě jen nudné televizní debaty a více či méně nápadité billboardy a anti-billboardy. Ale také nejrůznější spoty na podporu politických stran. Ať už ty oficiální, nebo neoficiální. Jak vypadají letošní dílka partají, které mají reálnou šanci dostat se do Sněmovny? A na co jednotlivé strany lákají své voliče? Třeba na dobrodružství alá James Bond, Evu a Vaška, nebo odstaveného Kalouska. Podívejte se na ně, metelesku blesku!

Hlavu vzhůru a metelesku blesku

Co naplat, skandály táhnou. Když si hnutí Jany Bobošíkové si vyrobilo vlastní předvolební skandálek, rázem o něm bylo víc slyšet, než by kdo byl řekl. Hymna Metelesku blesku nezaujala ani tak svou infantilností a tím, že ji zpívá "nenažraný" rebel z ODS Tomáš Úlehla, kterému v minulosti nestačil poslanecký plat 38 tisíc měsíčně. Diskuzi rozpoutal především spor s oblíbeným hercem Zdeňkem Svěrákem, který si na popěvek metelesku blesku nárokuje autorská práva. Prý tohle spojení vymyslel spolu s Ladislavem Smoljakem pro film Marečku, podejte mi pero. Úlehlovi to však nevadí a směle si zpívá dál. Do Sněmovny ho to patrně nedotáhne, ale naděje umírá poslední. A je tu ještě šance na jiný úspěch. Dočká se alespoň sošky pro pěvecký objev roku, až se budou rozdávat slavíci?

Video  Tomáš Úlehla a jeho metelesku blesku, které pobouřilo Zdeňka Svěráka  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Úsvit Evy a Vaška: Prodloužená, hodinová verze jen pro silné nátury!

Tomio Okamura má za ušima. A ví, že fenomén Eva a Vašek táhne. Pusťe si tuto předvolební znělku, poslechněte si celou hodinu a napište nám do diskuze, co to s vámi udělalo. Ministerstvo zdravotnictví varuje: Poslech tohoto spotu může zásadně ovlivnit vaší psychiku...

Babišovo kuře "žere" i Jágr

Hnutí ANO miliardáře Babiše má samozřejmě i svůj oficiální spot. Mnohem více však zaujala reklama, kterou posuzovala i Rada pro televizní a rozhlasové vysílání. A sice na "Babišovo kuře", které si vychutnává i hokejová legenda Jaromír Jágr. Andrej Babiš ví jak na to. Jágr zkrátka táhne a co na tom, že v show Jana Krause Babiš své vlastní kuře po chuti nepoznal. Byla to ostatně na něj past, když mu známý moderátor předložil dvě jiná kuřata. Babiš však má alternativu i pro vegetariány. A o jeho koblihy, které rozdává v pražském metru, se lidé mohou přetrhnout. Dostane se díky tomu do Sněmovny? Tak určitě...

Karel. Kníže Karel

TOP 09 rozjela svéráznou kampaň. Při představě Karla Schwarzenberga v opravdové Bondovce mnohým cukají koutky. To by Hollywood koukal! Jenže tenhle "Agent 009" se nakonec nepřihlásil do služeb Jejího Veličenstva. Rozsáhlé debaty rozpoutala jeho slova, že Topka není pravicovou stranou a po volbách si dokáže představit spolupráci s ČSSD, byť plnou nezbytných kompromisů. Schwarzenberg sice posléze svá slova mírnil a dovysvětloval, jenže v tomto případě neohrožený agent poněkud zakolísal.

ČSSD: Dobře kungfující stát

Sociální demokraté se do volebního boje pustili se spotem, ve kterém Bohuslav Sobotka shlíží na českou krajinu. Heslo "Dobře fungující stát" se však již také stalo terčem vtipálků. Funkující stát? Kungfující stát? Cože to ta ČSSD vlastně prosazuje?

ČSSD trochu jinak: Všichni všechno? Nikdo nic!

Při minulých volbách přitom pobavil tenhle fiktivní spot ČSSD. Lubomír Lipský alias Děda Potůček ze Tří chlapů v chalupě v něm popisuje, jak dosáhnout toho, aby všichni měli všechno... A to tak, že nikdo nebude mít nic!

KSČM: S písní na rtech šijí do sametového podvodu

Komunisté se na volební spot vykašlali. Peníze prý raději dali na dobrou věc. Do voleb jdou však taktéž s písní na rtech. Neoficiální "hymnou", označující sametovou revoluci za jeden velký podvod. "Láska, pravda, řeči, sliby o štěstí, zůstaly nám v kapsách jen klíče z náměstí," zpívá česko řecký písničkář Statis Prusalis.

ODS: I když není (Nagyová) světicí, stále volím pravici

Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, kterou by modří rádi viděli v křesle premiérky, prosí, až skoro žebrá u voličů o hlas. Tak vypadá spot ODS, který navazuje na poměrně úspěšnou a svěží kampaň Volím pravici. Tohle heslo se však dočkalo i řady parodií (Volím zadnici, lavici, hlavici...). Zpočátku to přitom vypadalo, že se ODS bude jen těžko vzpamatovávat z knockoutu, který utrpěla po svržení Petra Nečase a provalení kauzy Nagyová. Nakonec se ale přece jen strana, kterou zatratil její zakladatel Václav Klaus, otřepala a pustila se do boje o hlasy voličů. Přesto nadále čelí historickému volebnímu propadáku. 

Za připomenutí přitom stojí předvolební spot ODS z roku 2006. Zatímco TOP 09 nyní oprášila agenta 007 Jamese Bonda, ODS se tehdy stylizovala do Indiana Jonese. A varovala před koalicí ČSSD a KSČM. Což vlastně platí i dnes.

SPOZ Zemanovci: Stále věří, že právě oni zastavili Kalouska

"Zastavili jsme Kalouska," tvrdí Zemanovci na svých billboardech, ale i ve svém předvolebním spotu. Vyhraněním proti nepříliš oblíbenému exministrovi financí chtějí pobrat hlasy těch, kterým se zajídá vládní "nesmrtelnost" místopředsedy TOP 09.  

Pirát z Legolandu

"Pandu do každé domácnosti." To má být ta pravá vábnička na voliče! Piráti si udělali před volbami ze spotů nejprve srandu. Prý regulérní spot točit nebudou. Nakonec však nevydrželi a v televizi se stejně objevila verze s jejich šéfem Ivanem Bartošem, který bojuje nejen za svobodný internet bez cenzury. Jenže je otázkou, jak se tomuto chlapíkovi s dredy podaří oslovit starší voliče, kteří nejsou "internetovou" generací. U mladších se mu to daří, ve studenských volbách skončili Piráti na druhém místě. Bude to stačit k premiérovému usednutí v poslaneckých lavicích? A zmohli by Piráti ve Sněmovně vůbec něco kloudného?

KDU-ČSL: Reklama na slunečnicový olej

Ty tam jsou doby vlády Miroslava Kalouska. Lidovci vyráží do voleb s novou tváří v čele, Pavlem Bělobrádkem. A spoléhají i na europoslankyni Zuzanu Roithovou. A na slunečnici, nový symbol strany. Tak trochu to připomíná reklamu na slunečnicový olej, nemyslíte?

doktorka6 ( 22. října 2013 18:28 )

pet44:Okamura je nejlepší!! (19. 10. 2013 13:24) reagovat nahlásit - no prima, tak jen zešikmit oči, vzít se za ruku s Evou a Vaškem a vyrazit k volební urně. To, nemůžete myslet vážně, vždyť si pan Okamura dělá z lidí blázny...

doktorka6 ( 22. října 2013 18:21 )

jo....tak akorát největší žvanil, co slibuje to co nelze splnit...

doktorka6 ( 22. října 2013 18:19 )

bohdazi:Mám pocit, že si z nás,voličů, dělají politické strany srandu. Jsme jim zkrátka k smíchu. Vždyť nás jinak nepotřebují. "Tak těm tajtrlíkům uděláme divadlo....." si říkají. Ale tohle není solidní kampaň. Jsem zhnusená. (18. 10. 2013 17:41) reagovat nahlásit Chcete solidní lidi i kampaň? Tady jí máte: www.zmena.cz - jsou to lidi z občanských sdružení, čestní a kvalitní. Čtěte a uvidíte sama. Příjemný den a hlavně k volbám děte, jinak ten váš hlas dostane strana která si to nejméně zaslouží.

pet44 ( 19. října 2013 13:28 )

Hodně smutné Volím Okamuru!

pet44 ( 19. října 2013 13:27 )

Volte Úsvit přímé demokracie, mají skvělej program. Akorát nejsou tak vidět, tak jako Babiš samozřejmě, ale o to víc si ho budu volit. Babiš je mi už s tímto protivný!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa