"Nevyhráli jsme Velkou pardubickou, ale myslím, že kdyby vyhrál volby pan Babiš, aby tenhle sajrajt, který tady přetrvává, dal do pořádku, tak bych byl hrozně rád," prohlásil Váňa, pro kterého to byla v jeho 60 letech poslední účast na slavném dostihu,  a na internetu se strhla smršť.

Drtivá kritika Váni na síti

Drtivá většina příspěvků přitom Váňovo prohlášení kritizovala. Ta nemírnější poukazovala na nevhodnost Váňova prohlášení krátce po skončení závodu, kterým prý znevážil slavný dostih.

Část diskutujících poukazovala na Váňův pád a situaci dle svého ironicky glosovala domněnkou, že Váňa při něm nejspíš utrpěl těžký otřes mozku.
Ta nejostřejší pak Váňu rovnou obviňovala z toho, že má finanční potíže a dostal za toto prohlášení od miliardáře Babiše zaplaceno. Těch, kteří by se Váni zastali, že má právo říct svůj názor, bylo poskrovnu.

Podpora knížete nevadila

Ostrá odsouzení Váňova vystoupení jsou přitom v přímém rozporu s reakcemi na nejrůznější veřejné proklamace sportovců či umělců před prezidentskými volbami.

V televizi i v tisku se při příležitostech, které s volbami nijak nesouvisely, předváděli v tričkách či aspoň s plackou knížete Schwarzenberga a nikoho tím výrazně nepohoršovali.

Ostatně sám Váňa při posledních volbách kandidoval za TOP 09 a v triku knížete se nechal rád zvěčňovat.

Váňa je jen zkrátka zklamaný a naštvaný

Váňa už je zkrátka takový. Minule okatě horoval za knížete, nyní za Babiše a za čtyři roky bude možná hledat zase jiného spasitele.

Zajímavější je, proč Váňa do jiné politické stáje přestoupil. Jako důvod podpory TOP 09 před lety uváděl, že "sám dělá od rána do večera a nechce živit lemply."

V čempak ho asi Kalousek a Schwarzenberg zklamali? Dokud si oni i další tradiční politické strany na tuto otázku poctivě neodpoví, budou  vůdci typu Bárty, Okamury či Babiše objevovat před každými novými volbami. A bude je podporovat čím dál víc naštvaných Váňů.