Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Agent tajné služby Pohůnek: 7,5 hodiny u výslechu kvůli Nagyové

Zpravodajec Pohůnek z kauzy Nagyová byl u výslechu 7,5 hodiny
Zpravodajec Pohůnek z kauzy Nagyová byl u výslechu 7,5 hodiny  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: ČTK, geok - 
10. října 2013
22:09

Sedm a půl hodiny byl dnes vyslýchán zpravodajec vojenské tajné služby Jan Pohůnek v kauze někdejší šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové. Pohůnek je obviněn ze zneužití pravomoci, údajně se na přání Nagyové podílel na sledování Nečasovy někdejší manželky.

 "Hlavním účelem dnešního výslechu je odstranění určité dezinformace. Ta podle názoru obhajoby jednoznačně spočívá v tom, že mělo jít o sledování. To není pravda, byla to obrana proti sledování," řekl novinářům před výslechem Pohůnkův advokát Michal Hráský. Tuto verzi podle něho potvrdili také dříve vyslechnutí utajení svědci. "Účelem obrany je zjistit, zda určitá osoba není sledována jinými subjekty. V tomto případě někým, kdo by mohl ohrozit zájem státu," vysvětlil právník.

Podal ústavní stížnost kvůli měsíci ve vazbě

 V případě prokázání viny hrozí Pohůnkovi až tři roky vězení nebo zákaz činnosti. Zpravodajec před časem podal ústavní stížnost proti svému stíhání. Argumentuje tím, že okresní ostravský soud ho v červnu nesprávně poslal do vazby, kde následně strávil déle než měsíc.

Nezákonné sledování

Někdejší šéfka Nečasova sekretariátu Nagyová podle policistů loni v listopadu zosnovala a usměrňovala nezákonné sledování tehdejší Nečasovy manželky Radky. Představitelům Vojenského zpravodajství údajně opatřila její fotografii i adresu. Na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Ondrejem Páleníkem, Milanem Kovandou a plukovníkem Pohůnkem.

Nagyová je Nečasová

 Letos v březnu pak Nagyová údajně nechala sledovat také svého řidiče Jiřího Pertla a jeho přítelkyni z úřadu vlády Alenu Hegrovou. Motivem byla podle policistů snaha zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s Nečasem.  Nagyová, která se po nedávném sňatku s bývalým předsedou vlády jmenuje Nečasová, čelí obvinění také z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS - Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy.

komentator ( 12. října 2013 14:50 )

Co kdyby nám chytrý Handgood řekl, kdo vládl v této zemi? Svazák Tolja Nečas nebo kantýnská Nagyová?

handgood ( 12. října 2013 09:05 )

Khaky mozek Pohůnek se nezpře. Jako voják je pro něj rozkaz zákonem. Bral bych to u pěšáka v první linii. Bohužel, generál zpravodajské "tajné" služby, musí mít inteligenci o trochu výš. Musí znát alespoň svého nadřízeného z vlády, který jej úkoluje. Ať se ten pablb teď hloupě nevymlouvá a nepapouškuje co mu poradil obhájce. Odebral bych mu hodnost i výsluhy a poslal makat někde do dolů. Tam by se naučil vážit svého dobře placeného místečka.

salto ( 11. října 2013 08:15 )

No drtivá většina ódeesáků tomu skálopevně věří Proč asi ?

odol ( 11. října 2013 03:17 )

Ten jeho advokát je vych.caný ako diera v snehu!! Nie je to zlý nápad a keď bude všeobecná potreba niečo ututlať,zožerú im to aj s hákom.Štát mu preplatí újmu za väzbu,stane sa predmetom všeobecnej ľútosti a ešte s toho vyseká pekné prachy.Dokonca vidím,ako ten ostravský prokurátor smutne mihá očkami,spoza mreží,keď ho tam šupne kolega za krivé obvinenie mančaftu,ktorý by pre prácu pre štát dal aj to posledné a makal podobne ako hovoril pán Jozef Švejk,do ,,posledního vzdechu,, a dřel jako kúň. A že je to podobné ako u nás je len akási zvláštna náhoda,lebo aj my sme kričali:Nie sme ako oni,nie sme ako oni!!! /rozumej tí zlí a nemorálny komunisti spred roku 1989/....

tina13 ( 10. října 2013 23:36 )

bordel tu je a vládnou nám jen pitomci s nakradenejma prachama, které vládnou , především, Českem, ach jo...........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa