Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zesměšnění záletníka Haška i miliardáře Babiše: Ulice plní billboardy s antikampaněmi

Autor: simao, ČTK - 
9. října 2013
09:38

Je to již běžný předvolební kolorit. Nejen billboardy politických stran, ale i jejich odpůrců, se začaly objevovat u českých silnic a domů. Antikampani tak čelí např. jihomoravský hejtman Hašek, který má za sebou krach v manželství, miliardář Babiš a nebo strana SPOZ, ze které si kdosi utahuje kvůli údajnému napojení na Kreml. Všechny "antireklamní" počiny však mají povětšinou jedno společné - zadavatel neznámý. Tedy až na TOP 09, která si střílí z vlastního předsedy!

Tak čí to byly peníze? Jardy? Parafráze na známou komedii "Ivánku, kamaráde" z fotbalové korupční kauzy vystihuje i předvolební stav v rámci antikampaně. Strany sice povětšinou slibovaly, že se do ní pouštět nebudou, jenže předvolební boj je kvůli předčasným volbám intenzivní a došlo i na zesměšňující billboardy. Kdo si je objednal, není známé. Utahují si však z politiků napříč spektrem. V posledních případech ze šéfů ČSSD Sobotky a Haška, a také z miliardáře Andreje Babiše, který je na billboardu v obětí s uhlobaronem Zdeňkem Bakalou.

Nejostřeji to schytal právě Hašek. Podle billboardů, které se objevily u dálnice D1 před Brnem, je to "kecal, lenoch a nevěrník". "Slibuje a neplní, v parlamentu chyběl při 77% hlasování a milenku si platil z veřejných peněz," tvrdí zesměšňující billboard. "Asi se někdo bojí výsledků ČSSD, a proto se uchýlil k takové nechutnosti," okomentoval na idnes.cz tvrdý útok Hašek. Podle agentury A.C.E. Media, které reklamní plochy patří, si billboardy objednal klient ze zahraničí... 

To TOP 09 spustila menší "antikampaň" proti svému šéfovi Karlovi Schwarzenbergovi sama! Ovšem nikoli billboardem, ale vtípkem na adresu knížete - na plakátu s heslem "Tentokrát to nesmíme zvorat". Je na něm totiž fotka, jak poněkud popletený kníže hází neplatný volební hlas bez obálky do urny při prezidentské volbě. "Chceme tím říci, že nezatloukáme, že jsme udělali chyby, ale také že je chceme napravit," řekl Právu volební manažer Topky Jaroslav Poláček. Jinak ale kampaň postavila strana právě na svém předsedovi, kterého tentokrát stylizovala jako Jamese Bonda. A i to se již setkalo s řadou zesměšnění.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marie60 ( 14. října 2013 16:52 )

Ten Bakala vypadá hodně slizce...

itartas ( 10. října 2013 14:09 )

Přesně jak řekl Klaus, tyhle volby nic nevyřeší. Jenom se nám vyrojili boháči prahnoucí po moci ve státě. Už jim nestačí prachy, potřebují víc a ještě víc, co nejvíc!!! Dosud se drželi v ústraní a dnes vystrkují růžky a slintají po křeslech v parlamentu!!!

japos22 ( 9. října 2013 21:54 )

A nezapomeň dát lístek do obálky.

kraldavid ( 9. října 2013 21:04 )

Přesně tak. Volím pravici, Volím ODS. Babiše a další vychcánky nevolit!!

kraldavid ( 9. října 2013 21:03 )

Babiše v žádném případě jako pravicový volič volit nebudu!!§ Volím ODS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa