Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KOMENTÁŘ! Babiš hřímá z Brna: Malé firmy jsou na prd!

Babiš chce podporu jen pro nejbohatší.
Babiš chce podporu jen pro nejbohatší.  (Autor: Blesk - Martin Pekárek)
Autor: Aleš Půček - 
3. října 2013
11:26

Jeden z nejbohatších mužů ve státě, miliardář a vůdce své politické družiny ANO 2011 Andrej Babiš konečně otevřeně řekl, jakým stylem by řídil zemi, pokud uspěje volbách. Podle velkoprůmyslníka Babiše by měl podporu dostávat velký průmysl, malé a střední podniky jsou podle něj na prd.

Andrej Babiš se svou družinou před volbami brázdí zemi křížem krážem a po vzoru svého podnikatelského předchůdce v politice Víta Bárty nenechává na svém okolí niť suchou. V Brně se pustil do přínosu začínajících podnikatelů a menších firem pro stát.

Podporu velkému průmyslu hřímal velkoprůmyslník Babiš

„Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici. Že pomáháte zakládat inovátorské firmy, to je super, ale je to na prd,“ ozřejmil podle MF Dnes Babiš situaci nebohému zástupci Jihomoravského inovačního centra, které pomáhá začínajícím společnostem.

Malé a střední společnosti přitom podle posledních údajů Českého statistického úřadu se na dlouhodobé zaměstnanosti podílí zhruba polovinou. V Německu, které je mnohými bráno za ekonomický vzor pro rozvinutý svět, v nich nachází živobytí dokonce kolem 70 procent zaměstnanců.

Ne každý chce pracovat v obří paštikárně. Navíc pokud obří společnost zkrachuje, je to tragédie pro celý kraj, o čemž mohou nyní vyprávět horníci dalšího miliardáře Bakaly. Pokud se položí malá firma, je okolí schopné propuštěné zaměstnance rychle absorbovat.

Slovenskočeský podnikatel si pohrává s myšlenkou, že stát by měl být řízen jako firma. Samozřejmě jako jeho firma. Malé a střední firmy jsou přece na prd a jediné, co si zaslouží podporu je velká firma. Babišova firma.

pupak ( 31. ledna 2016 15:50 )

Jasně, všechny živnostníky a malé firmy zlikvidovat a nahnat do Burešovo otrokáren, aby byli pod jeho kontrolou. Bylo jasné od začátku, o co mu jde. Jen nechápu, jak toho hnusa vůbec mohl někdo volit... Á, už si vzpomínám. Kobliha zadarmo a kecy, jak to tu dá do pořádku.

amanda25 ( 27. ledna 2016 15:26 )

Budou Koblihy jsou koblihy

muddy ( 26. ledna 2016 17:15 )

Dle mého názoru je Babiš neuvěřitelnej blb, zloděj a estébáckej posluhovač. Jeho odtržení od reality je opravdu hodně daleko. Doufám, že lid má alespoň zbytek rozumu a a tohle zblblo volit nebudou. Nekupujte potraviny jeho firem. Je to jed a hnus!!!

neutralizace ( 20. května 2014 19:30 )

 no jiste aby to bylo nekontrolovatelne ,ze Babisi... Tahni tam odkud si prisel!

marmat ( 22. října 2013 23:57 )

To je pouze informace, že někomu nevytiskli ANTIREKLAMU - nic víc,ani míň...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa