Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ištvan nezapomíná: Co zkazilo Nečasovi svatbu?

Autor: oj, ČTK - 
26. září 2013
10:31

Takhle si Petr Nečas svoji svatbu jistě nepředstavoval. Slavnostní den mu zkazil nepříjemný dopis. Odesílatelem byl Nejvyšší soud. Právě tento dopis prý stál za rozhodnutím jeho manželky Jany Nečasové (dříve Nagyové) ve středu na policii nevypovídat.

Podle informací deníku Právo Nejvyšší soud vyzval v dopise Nečase, aby se vyjádřil k žádosti olomouckého vrchního žalobce Ivo Ištvana týkající se kauzy Nagyová. "Údajně to spolu (Nečasovi) kromě sobotní svatby řešili celý víkend," řekl Právu jeho zdroj.

"Necítí se ve formě a potřebuje si utřídit některé poznatky," uvedl advokát Jany Nečasové Eduard Bruna. Zřejmě to ale nebyl ten pravý důvod.
Nečasova partnerka čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS. Kriminalisté jí kladou za vinu také to, že zneužila Vojenské zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky.

Nagyová strávila déle než měsíc ve vazbě, nyní ji policie stíhá na svobodě. Vyšetřovatelé věří, že Nagyová využila svého vlivu na Nečase a navedla jej k příslibu úplatku poslancům Petru Tluchořovi, Marku Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi, úplatek představovaly lukrativní posty ve firmách řízených státem. Trojice zákonodárců se údajně za tuto předem domluvenou protislužbu vzdala mandátu, čímž tehdejší Nečasově vládě umožnila schválení daňového balíčku. Státní zastupitelství hodlá v této souvislosti stíhat také samotného Nečase, který však zatím nebyl obviněn.

Podle policistů Nagyová také vyvíjela na Nečase nátlak, aby se rozvedl. Loni v listopadu prý zosnovala a usměrňovala nezákonné sledování jeho manželky Radky. Představitelům Vojenského zpravodajství údajně opatřila její fotografii i adresu. Letos v březnu Nagyová údajně nechala sledovat také svého řidiče Jiřího Pertla a jeho přítelkyni z úřadu vlády Alenu Hegrovou. Motivem byla podle policistů snaha zabránit spekulacím o jejím vztahu s Nečasem.

itartas ( 1. října 2013 08:55 )

wei: proč smutek prosím tě, bylo to tak vždycky a jestli si někdo myslí, že to bude jinak, tak je naivka. Já v tom nic dramatického nevidím.

weirdov ( 27. září 2013 19:01 )

to rozkradani a kupceni se stale povazuje za normu a to je ten smutek

salto ( 27. září 2013 15:09 )

Člověče tobě cválají myšlenky opravdu cestou necestou. Naše země se nepotřebovala odrážet ode dne. Ono by stačilo, kdyby ji vládnoucí garnitury v 90-tých letech nenechaly rozkrást. On i ten tehdy zelený Bursík byl v ODS, takže ješte jednou: porovnat myšlenky, pak je hodit na papír a hlavně - nepsat nesmysly, protože se najdou slabší kusy, kteří tomu věří

illis ( 26. září 2013 21:00 )

Hlavně nechápu, proč ji pustili z vazby, takhle má aspoň možnost se dobře s manžílkem domluvit a připravit tak, aby se jí toho nepodařilo mnoho dokázat . Velká chyba . Dnes jsem viděla v TV opět jejich odchod od soudu. Musela jsem se smát, ona se při chůzi houpala jak houpací kůň a Nečas nebyl schopen s ní udržet krok. Měl by doma místo sexu nacvičovat chůzi v páru . Také by měl dávat pozor, aby se mu v posteli do jeho vousů nezamotaly ty její navázané vlasy.

illis ( 26. září 2013 20:52 )

A co takhle kdyby jsi nadával sám sobě . Já Ištvanovi fandím , zatím jediný, který se před Nečasem nesklonil . Jen ať to dotáhne do konce .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa