Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kalousek se pustil do Babiše: Byl to práskač StB! Šéf ANO chystá žalobu za pomluvu

Miroslav Kalousek se pustil do Andreje Babiše, ten na něj chystá žalobu za pomluvu
Miroslav Kalousek se pustil do Andreje Babiše, ten na něj chystá žalobu za pomluvu  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Martin Pekárek)
Autor: simao, ČTK - 
18. září 2013
17:58

Do voleb času málo, o to intenzivnější jsou střety politických představitelů. Miroslav Kalousek (TOP 09) se nyní ostře pustil do lídra hnutí ANO, podnikatele Andreje Babiše, který by Topce mohl odlákat pravicové voliče. Kalousek ho označil za komunistického "práskače". Reakce na sebe nenechala dlouho čekat - Babiš se chystá Kalouska žalovat! A nejen jeho.

Před prezidentskými volbami to byl současný ministr financí v demisi Jan Fischer, kterému byla vyčítána komunistická minulost. Kampaň před předčasnými volbami do Sněmovny však téma spolupráce se zhoubným minulým režimem otevřela také. Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se totiž pustil do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který by se pro změnu rád ministrem financí stal. Kalousek ho však nevybíravě ho označil za komunistického práskače, zatímco lídra své strany Karla Schwarzenberga chválil za pomoc disidentům.

"V letech komunistické totality byl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v nuceném exilu a ze všech sil pomáhal československému demokratickému disentu v boji proti komunismu. V téže době předseda ANO Andrej Babiš práskal komunistické státní bezpečnosti a pomáhal jí tak mimo jiné i v boji s týmž demokratickým disentem,"  řekl Kalousek serveru novinky.cz a jako by na českou politickou scénu hodil odjištěný granát.

Babiš chystá žalobu na Kalouska. Kvůli StB se soudí i na Slovensku

TOP 09 tímto gestem chtěla podle Kalouska občanům jasně sdělit, že nebude spolupracovat s Babišovci. Podobně ostře se do Babiše přitom opřel i místopředseda Topky Miroslav Ženíšek. Babišova minulost je však ožehavé téma. Podnikatel se soudně brání proti spojování s StB již na Slovensku. Jako agent StB je prý veden neprávem, zažaloval proto dokonce i slovenské historiky z Ústavu paměti národa, obdoby českého Ústavu pro studium totalitních režimů.

„Nebyl jsem agentem StB a svazek o spolupráci jsem nepodepsal. Pracovníci StB mě pouze několikrát kontaktovali kvůli mému zaměstnání v podnicích zahraničního obchodu, konkrétně jim šlo o dovoz syrských fosfátů,“ tvrdil Babiš loni v lednu serveru lidovky.cz k samotnému podání žaloby. Nyní Babiš chystá další žalobu - na členy Topky Kalouska i Ženíška. A nadále tvrdí, že s StB nemá a neměl nic společného.

Exposlanec Doktor: Kalousek a Babiš jen chabě předstírají souboj!

Kalousek tak díky svým prořízlým ústům patrně skončí u soudu. Jenže najdou se i pochybovači, kteří si nemyslí, že celý insident je tak horký, jak vypadá. Exposlanec za ODS a lídr pravicového hnutí Hlavu vzhůru! v Jihočeském kraji Michal Doktor totiž říká: "Za naprosto nejsměšnější obraz, který má představovat předvolební souboj, považuji předstíraný souboj Miroslav Kalousek versus Andrej Babiš. Jak tito dva muži mohou simulovat souboj, když jsou na sobě svým způsobem závislí již několik let? Má-li to tedy být volební souboj simulovaný, pak jdu raději na wrestling," okomentoval slovní válku mezi Kalouskem a Babišem na webu krajskelisty.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

enriko ( 19. září 2013 20:20 )

No, zadarmo, nájem stanovený mají a platí jim ho sociálka stejně jako bílým sockám. Co se děje dál je věcí městských úřadů. U nás neznám cikány, kteří by neměli naklizené byty, na zdi sám svatý, nábytky plné háčkovaných deček. Problém je bo.rdel kolem popelnic, vajgly hází z okna, prostě co je přede dveřmi je absolutně nezajímá. Ráno v devět už napečené buchty nebo nadělané koblihy. Ale nejsme v pohraničí, naši jsou docela domestikovaní i když uřvaní. Zato máme specialisty v oboru kapsář.

hejhej ( 19. září 2013 20:09 )

enriko: neznáš zemi, kde by mladí dostávali zadarmo byty.Já znám-je to u nás.Cikáni a nejen mladí dostávají byty zadarmo,zdevastují a dostanou další.

japos22 ( 19. září 2013 17:10 )

Babiš i Okamura vnímají politiku jako způsob podnikání, takže bych od nich příliš nečekal

enriko ( 19. září 2013 15:53 )

Nebo o těch co umí a těch co celý život čumí. A čumících je sakra hodně.

enriko ( 19. září 2013 15:05 )

Mladí se musí postarat sami. Neznám zemi, kde by mladí dostávali zadarmo byty. To možná částečně fungovalo v socialismu, dnes je tolik volných bytů, že si mohou pronajmout na co mají peníze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa