Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

ODS jako na Titanicu: Kuba DiCaprio zahájil s Němcovou kampaň na střeše

Autor: simao, ČTK - 
11. září 2013
17:06

Jako Leonardo DiCaprio a Kate Winslett vyrazili na Titanicu užít si výhled na příď lodi, tak i Martin Kuba a Miroslava Němcová vzali své ovečky Bendla, Pospíšila a spol. na střechu své stranické centrály, aby zde zahájili kampaň ODS. Má jednoduché poselství. "Volte pravici". S čím jdou modří do kampaně?

Tohle volební motto poněkud zaráží. Zmizelo z něj označení strany, jako by se ODS styděla za svůj název. Modrý "kolibřík" však zůstal a do voleb vyrazili občanští demokraté s jednoduchým heslem "Volte pravici". Tedy nikoli volte ODS, volte nás, volte Nečasovi pohrobky... Netradiční přitom bylo i samo zahájení kampaně. Odehrálo se na střeše pražské stranické centrály, v rohu, který jako by připomínal příď Titanicu. Půjde po volbách ODS ke dnu stejně, jako legendární loď? Dírou v trupu protéká voda a ne a ne ji zastavit...

ODS byla ještě nedávno vládní stranou. Jenže po kauze Nagyová a pádu premiéra Nečase skončila bez kormidelníka. A marně se rozhlížela po záchranných člunech. Když "jel kolem" Václav Klaus, do svých bývalých spolustranníků si naopak ještě rýpl - ve straně s Němcovou, Pospíšilem, Bendou a jim podobnými by být nemohl...

Kormidelník Kuba ujišťuje: Sebevědomí nám nechybí

Nad Klausovým útokem si Němcová jen povzdechla, ale hlavu si z něj prý nedělá. Podle současného stranického šéfa Martina Kuby si je přitom strana vědoma svých dřívějších chyb, zároveň prý ve vládě někdy až příliš ustoupila svým koaličním partnerům... Do kampaně pak podle něj jde ODS s pokorou, neměnnými principy a idejemi, ale i sebevědomím. Změnit chce třeba styl komunikace. "To sebevědomí opírám o to, že občanští demokraté jsou jedinou autentickou pravicovou stranou, která na české politické scéně působí už 22 let," uvedl dnes Kuba.

Komunikaci s voliči chce ODS zlepšit i proto, aby obhájila pozici nejsilnější pravicové strany, na kterou se mohutně tlačí TOP 09. Tím spíše heslo "Volte pravici" v "twitterovém provedení" zaráží. ODS si však patrně uvědomuje, že silná levicová fronta ČSSD, KSČM a SPOZ Zemanovci uzme podle průzkumů většinu hlasů. A tak voliče nabádá i k tomu, aby se levicové lavině vyhnuli.

Němcová naznačila: Na facebooku mě v bazénku neuvidíte

ODS se také snaží přesvědčit, že flintu do žita předem nehází. Ačkoli to tak po Nečasově pádu vypadalo a někteří modří hovořili o letech nutné transformace v opozici a hledání nových lídrů. Do boje se nyní prý nyní pouští i prostřednictvím nejnovějších komunikačních trendů.

"Já jsem velmi opatrně používala Facebook, protože vidím jeho kladné stránky," oznámila dnes novinářům místopředsedkyně a lídr pražské kandidátky Miroslava Němcová, podle které si ale na Facebooku nechtějí lidé o politicích číst, že třeba zrovna pijí kafe. "Tohle považuji za plané tlachání, komunikace má být o něčem, co si potřebujete sdělit, abyste jeden druhému více rozuměli," vysvětlila Němcová a narážela tím patrně na "hovory od bazénku" a letní kávičky, kterými proslul na Facebooku velmi čilý Zdeněk Škromach (ČSSD).

Zahájení kampaně ODS se přitom odehrávalo jak jinak než na modrém koberci. Lídři kandidátek seděli naproti novinářům neformálně na barových židličkách. A pozvali lidi do modré pojízdné internetové kavárny, která vyjede do jednotlivých regionů. Voliči zde budou moci debatovat či vyfotit se s "DiCapriem" Kubou, "Kate Winslett" Němcovou i jednotlivými krajskými kandidáty. Památeční snímky jim pak budou poslány jak jinak než na e-mail. Pokrok nezastavíš. A prý to ví i ODS.

ronyrony ( 11. září 2013 19:52 )

Lituju,že jsem tento dobytek kdy volil,omlouvám se a jdu si nafackovat

noirut ( 11. září 2013 19:31 )

Zase se mi chce blejt !

zidoniusek ( 11. září 2013 19:01 )

tady je komentář celkem zbytečný!!!!!!!!!!!!!!

hanaafricana ( 11. září 2013 18:38 )

...no jestli se začalo ODS potápět, tak zrovna tito dva jsou v tuto chvíli pořádnou zátěží, která napomáhá k rychlejší cestě na dno.

kajina ( 11. září 2013 18:29 )

Doufám, že ta proražená loď ODS se potopí, už je na čase. Němcové už není pomoci, ztratila veškerou soudnost - celé čtvrtstoletí jen kecá a kecá a kecá a myslí si, že jí to pořád někdo bude věřit. Kuba a Benda a Kubera a Pospíšil a Bendl a Přemysl Sobotka, no to je parta zlodějů, podvodníků a nebetyčných lhářů - a Němcová jim šéfuje a snad si i myslí, že jim to lidé uvěří. Stačí se podívat na tu sestavu a člověku se zvedá žaludek nad jejich drzostí, se kterou předstupují před lidi s " novými " proklamacemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa