Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident pil Zemanovku! A vyčítali mu podporu komunistů

Autor: simao, ČTK - 
4. září 2013
21:58

Protikomunistické protesty jsou ve Zlíně poslední dobou poměrně časté. Řadě místních se nelíbí, že jejich kraj "rudne". Kvůli podporování komunistů to přitom schytal při středeční návštěvě Baťova města i prezident Zeman. Toho však uvítali nejen odpůrci, ale i příznivci, kteří s ním rádi popili "Zemanovku".

Stovky příznivců čekaly dnes v podvečer na prezidenta Miloše Zemana na zlínském náměstí Míru. Popili s ním "Zemanovku" - tedy nápoje v plastových kelímcích s oficiálními prezidentovými portréty. Šampaňské teklo proudem, dostalo se však i na nealko. Jelikož Zeman hubne a shodil již tři kilo (dle svých slov neváží 103 kg, ale rovný metrák), sám se ostatně v poslední době přiznal, že zanevřel třeba na víno a dává přednost vinnému střiku.

Zeman přitom do města, navěky spjatého s podnikatelem Baťou, vyvezl i manželku Ivanu. Sešli se zde s hejtmanem Mišákem (ČSSD) a jeho drahou chotí. A sklidil i potlesk od místních, kteří se přišli na prezidenta podívat. Šlo převážně o lidi v důchodovém věku. 

Nadstranický prezident...

Prezident přitom dnes ve Zlíně veřejně vyzval lidi, aby šli k volbám, odmítl však, že by propagoval jakoukoliv stranu. Sám se však již několikrát nechal slyšet, že volit bude jako občan SPOZ Zemanovce, úspěch ve volbách však přeje i ČSSD a nos neohrnuje ani nad komunisty. Termín předčasných voleb ostatně jako první sdělil Haló novinám, plátku spjatém právě s KSČM.

Prezidentovi nevadí podpora komunistů?

Komunisty přitom Zeman ocenil třeba za jejich podporu Rusnokovy úřednické vlády. Jenže právě Zemanovy výroky na adresu KSČM inspirovaly sdružení Repelent 21, které dnes před sídlo krajského úřadu nainstalovali k sousoší Tomáše a Jana Antonína Baťových figuru prezidenta Zemana s nápisem "Poznáš, kterému z nich nevadí podpora komunistů?".

Tomuto sdružení se přitom nelíbí účast komunistů ve vedení kraje. a setkání Zemanových příznivců však nikdo z něj nedorazil. Přišel pouze jeden aktivní odpůrce, kterého však bylo vidět o to víc. V ruce totiž držel transparent Stop Zemanovi, Stop totalitě. "Miloš Zeman nás chce zavléct před listopad 89. Pouze naprostý ignorant může něčemu takovému nečinně přihlížet či se toho dokonce aktivně účastnit," řekl ČTK protestující Zbyněk Horváth, který ve své řeči k Zemanovi uvedl, že prezident sice zmiňuje obdiv ke zlínskému podnikateli Tomáši Baťovi, ale zřejmě si neuvědomuje, jak se Baťa stavěl ke komunistům. "My zde nechceme zpět Gottwaldov," dodal Horváth.

Zeman mu však dal prostor položit otázku a reagoval na ni. Odpověděl tím, že jej komunisté třikrát vyhodili z práce a není si vědom toho, že by mu nyní dopomohli k prezidentskému úřadu. Setkání na zlínském náměstí přitom bylo prvním z řady, které prezident při své třídenní návštěvě kraje absolvuje. Ve čtvrtek se setká s lidmi ve Valašských Kloboukách, Vsetíně a Kroměříži. V pátek zavítá do Uherského Hradiště.

itartas ( 7. září 2013 08:44 )

Jestli nás komouší odlepí od EU, tak nechť vládnou, budou mít na to 4 roky, aby se předvedli. Pakliže se jim to nepodaří, tak tu musí nastoupit garda V. Klause, protože ta to dokáže naprosto jistě. Socanům nevěřím!

itartas ( 7. září 2013 08:39 )

itartas ( 7. září 2013 08:38 )

...kníže von Rohypnol, to je perfektní přezdívka

zirafa ( 6. září 2013 20:52 )

annael: pá pá, "inteligentko"! tebe by mohli vozit po poutích jako atrakci.... lidi by se váleli smíchy, až bys je začala krmit svými "moudry"......

annakarenina ( 6. září 2013 17:03 )

vlasta1: Chapejme to tak, ze to je ta vzdelanejsi polovicka naroda, ktera nevi, ktera bije. Jaky pan, takovy kram.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa