Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pancová může slavit, pustili ji z vazby. Kott utřel slzu, ale i nos, ve vězení zůstává

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: sch - 
3. září 2013
09:20

První výsledky má už několik týdnů táhnoucí se soudní proces s trojicí Rath, Kott a Pancová. Právě Kateřina Pancová dnes může bouchat šampaňské, pustili ji z vazby. Zklamaní jsou naopak David Rath s Petrem Kottem, kteří si ještě chvíli posedí..

Zásadní zlom nastal v kauze Rath u Krajského soudu v Praze právě dnes. Na tento den nezapomene kromě vysvobozené Pancové ani její kamarád Jiří Kott, který zatlačil slzu a utřel nos. Ve vězení totiž stejně jako David Rath zatím zůstává.

Někdejší ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová musí odevzdat cestovní doklady a bude pod dohledem probačního úředníka. Což je ale nejspíš daň, kterou je výměnou za svobodu - alespoň dočasnou - ochotná zaplatit.

Soud tak rozhodl po jejich pondělní žádosti. "Chtěla bych uvést, že jsem unavená fyzicky i psychicky. Myslím si, že vazba je neúměrně dlouhá," řekla Pancová s tím, že nemá důvod utíkat a chce se starat o nemocného otce.

Pancové bylo vyhověno, soud nejspíš opravdu přihlédl ke zdravotnímu stavu jejího otce. Zaznělo, že postupem času naléhavost vazebních důvodů klesá. Propuštění z vazby by se tak mohli dočkat i Kott s Rathem.

Ještě nemá vyhráno

Státní zástupce Petr Jirát ale proti propuštění Pancové z vazby podal stížnost, zda půjde na svobodu musí rozhodnout ještě Vrchní soud.

itartas ( 4. září 2013 08:33 )

Pěkná baba...že nemusela odevzdat i občanku, na tu se dá taky vycestovat mimochodem.

itartas ( 4. září 2013 08:30 )

no ono fabričce nikdo žádný úplatek nikdy nenabídne

itartas ( 4. září 2013 08:28 )

itartas ( 4. září 2013 08:27 )

hej: ty jsi přesvědčen, že všichni co kdy byli odsouzeni soudem, byli vinni? Já teda rozhodně ne. Nehledě k tomu, že jim nic prokázáno ještě nebylo.

ko.ko.tek ( 3. září 2013 13:11 )

Bradáčová se má asi radost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa