Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Stínový ministr Mládek (ČSSD) má ruskou ženu a říká: Kníže je škodná! Ničil vztahy s Ruskem

Podle stínového ministra financí Jana Mládka je Karel Schwarzenberg "škodná"
Podle stínového ministra financí Jana Mládka je Karel Schwarzenberg "škodná"  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
28. srpna 2013
09:02

Je stínovým ministrem financí, známým kontroverzními názory. Třeba tím, že živnostníci jsou paraziti... Nyní se Jan Mládek (ČSSD) nechal slyšet, že Sovětský svaz byl vlastně slovanskou federací a exministr Schwarzenberg škodil vztahům s Ruskem. Podle rozhlasové stanice Hlas Ruska se tak Česko nyní otáčí směrem na východ. Mládek se tam ostatně vzhlédl již před časem. Za manželku si vzal Rusku.

Letos na jaře se Jan Mládek ostře opřel do živnostníků a vyvolal tím pořádný poprask. "Parazitují na zaměstnancích," řekl tehdy. V době, kdy Česko neodvratně spěje k předčasným volbám, ve kterých se očekává vítězství jeho ČSSD, však Mládkovi svítá na lepší časy - ze stínového ministra financí by se mohl stát ministrem opravdovým. A opět je ho slyšet. Tentokrát se Mládek rozpovídal o tom, jak to vlastně bylo se Sovětským svazem. A že kníže Schwarzenberg byl vlastně "škodnou".

Česko se otáčí k Rusku? Schwarzenberg byl škodná, tvrdí Mládek

Stínový ministr financí Mládek odpovídal v rádiu na dotazy českého vysílání Hlasu Rusku. Věří prý, že se po předčasných volbách a vítězství levice zlepší vztahy právě s Ruskem. Exministr zahraničí Schwarzenberg je v jeho očích poškozoval. Označil proto knížete za "hlavní škodnou", protože prý "dělal všechno proto, aby vztahy s Ruskem a Čínou nefungovaly". "Pravděpodobně pokračoval ve staré politice vysoké rakouské šlechty," nechal se slyšet Mládek a při té příležitosti se poohlédl i do minulosti a označil totalitní SSSR za "slovanskou federaci", ačkoli národnostní tendence se tam výrazně potlačovaly a o nějakém zvláštním ohledu na lidská práva také nemohla být řeč...

Kníže: Mládek začal blbnout

"Pana Mládka jsem si vážil jako rozumného ekonoma, a teď vidím, že začíná blbnout. Že byl Sovětský svaz ‚slovanskou federací‘? Asi by se měl nejprve seznámit s fakty a až poté mluvit," ohradil se v Právu proti Mládkovým slovům Karel Schwarzenberg. A nebo jen Mládka formuje doma jeho ruská manželka? Již dříve Mládek čelil spekulacím, že se stýká s vlivnými ruskými podnikateli, uvedla v minulosti MF Dnes, podle které kvůli svým kontaktům nedostal Mládek v roce 2001 bezpečnostní prověrku na stupni "tajné". Mládek však vždy vehementně odmítal, že by byl pro stát jakýmkoli bezpečnostním rizikem.

fandamilan ( 31. srpna 2013 23:54 )

Fašista byl,je a vždy bude fašistou.

zkzkz ( 31. srpna 2013 21:24 )

Omluvil,ale jen proto aby nešel od koryta

weirdov ( 29. srpna 2013 09:08 )

stinovy ministre, bylo by lepsi tam zustat,s ruskem jsme uz dachli dost

japos22 ( 28. srpna 2013 22:57 )

Kníže se chová jak kníže a vůbec ho nezajímá, co je prospěšné pro naši republiku - jen si hýčká své šlechtické názory a osobní moc a prospěch, nemůžu si nějak vybavit, co dobrého vykonal.

itartas ( 28. srpna 2013 20:47 )

tě nepoznávám!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa