Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Václav „Santa“ Klaus a amnestie pro českou pravici: 32 tisíc hlasů má už jistých

Je Václav Klaus spasitelem?
Je Václav Klaus spasitelem?  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Aleš Půček - 
27. srpna 2013
16:33

Názor: Václav Klaus už má být zase jednou spasitelem. Zatímco v lednu ještě jako prezident svou amnestií zachránil tisíce zločinců před pobytem ve vězení, nyní je jeho úkol mnohem složitější. Pozvednout chátrající vlajku české konzervativní pravice a dostat do Parlamentu řady zasloužilých politiků z potápějící se bárky jménem ODS a dalších malých politických subjektů. 32 tisíc hlasů by měl mít Klaus už jistých.

Přitom zrovna stranu modrého ptáka, kterou Václav Klaus sám zakládal, může Klausův návrat na politické kolbiště definitivně pohřbít. Svůj přestup ke Klausovu subjektu již ohlásili ctihodní veteráni pražské ODS Boris Šťastný a Pavel Bém. Následovat se je chystá podle tvrzení exposlance Jiřího Janečka stovky dalších členů.

Podle Pavla Béma je ODS mrtvý organismus, již nyní je nově vytvořený subjekt s Klausem v čele pro pravicově smýšlející občany jedinou nadějí. Samotný Klaus je prý symbolem pravicových hodnot, něco jako Santa Klaus symbolem amerických Vánoc.

Onanie je pravicová, levičáci pijí vodu z plastu

Otázkou je, které pravicové hodnoty má konkrétně Pavel „Kolibřík“ Bém na mysli. Myslí jimi předražený tunel Blanka, který prosadil v časech svého pražského primátorství či onanii, o které se tak vášnivě rozvyprávěl do kamer ve Sněmovně? Václav Klaus při vysvětlování toho, co je pravicové, na to jde obrácenou metodou. Popisuje to, co pravicové není. Znakem levicovosti je pro něj voda v plastikové láhvi, batůžek, snowboard či zeleninový salát.

Kolik mu to nažene voličů, není jasné. Do voleb zbývá minimum času a Klausova popularita uvnitř části bývalých špiček ODS je spíše odrazem jejich slábnoucího vlivu ve vlastní straně. Průzkumy ukazují, že většina občanů si návrat Václava Klause do politiky nepřeje a je tak možné, že voliči nepošlou za dva měsíce Klause do Sněmovny, ale na Slovensko za velvyslankyní Livií.

Na druhou stranu. Svou lednovou amnestií udělal Václav Klaus radost spoustě lidí. Celkově pomohla 32 tisícům odsouzených. Pokud se neprojeví jako skupinka nevychovaných nevděčníků a zapojí své příbuzenstvo, tak by to na těch 5 procent mělo stačit.

blooroses ( 28. srpna 2013 04:00 )

Docela by mě zajímalo, jaké že to záruky máš na mysli? Také si myslím, že o fungování EU máš znalosti pouze z jejích propagačních materiálů. Neber to špatně, ale prostudování si názorů špičkových světových ekonomů na EU by ti jen prospělo. Ani já nemám zájem se hádat, ale nemohu si pomoci, tvoje názory mi připadají skutečně hodně naivní. Přeji dobrou noc.

anka ( 28. srpna 2013 02:37 )

ja rikam cesko a vazim si ho.....a zrovna tak cela rada dalsich cechu - nebo mate patent, ze podle nazvu delite lidi na to jestli si vazi CR nebo ne?.....prominte mi to male pichnuti....Zrovna tak neni nutne nekoho v diskuzi nazyvati naivnim, jenom proto, ze ma jiny nazor nez vy.....Jinak mame jine nazory....ja vas nechci presvedcovat, mate svuj nazor zrovna tak jako ja.... A muj nazor je, ze be EU, by u nas byl jeste vetsi bordel nez je a ekonomicky - dneska CR je kazdemu ukradena, ale CR, clen EU - to uz dava smysl - jelikoz to dava urcite zaruky. Mimochodem mame vliv na deni v CR? a proc to vypada tak jak vypada ?? no nic.....ukoncime to, mejte hezkou noc...a neberte to prosim jako hadani...jen slusna vymena nazoru... Co clovek, to nazor...co clovek, to mohou byt take jine zkusennosti.....CR zacala dobre, spousta chyb byla udelana, ale take ohromny pokrok na vsech strankach.akorat, ze ted potrebujeme novou vladu, sjednocenou, jejiz zajmem by melo byt nas posunout zase kus dopredu.....a ne se hadat a vracet se deset let zpatky....

blooroses ( 28. srpna 2013 00:52 )

Jako samostatná Česká republika (Česko používají jen ti co si své země neváží)bychom byli někdo, jako součást EU jsme jen součástí nenažraného molochu, co praskne jako mýdlová bublina až nebude už mít koho požírat, jelikož existence EU je podmíněna požíráním dalších a dalších zemí, dalších a dalších zdrojů peněz. Jen hodně naivní člověk si myslí, že nám EU pomáhá. Nedá nám víc než z nás vytáhne a navíc naši ekonomiku svazuje a sráží nesmyslnými zákazy a nařízeními Ať třeba něco děláme špatně, musíme si na to přijít sami, EU nás to správně dělat nenaučí, jelikož princip jí samotné je chybný. Jakou si EU uděláme...to snad raději nebudu komentovat stejně jako hloupý argument o malé zemi Na dění ve vlastní zemi můžeme mít vliv, moloch EU žije vlastním životem....

anka ( 28. srpna 2013 00:03 )

nerikam, ze EU je idealni, ma spoustu chyb, ktere je treba vychytat.....jak dlouho to trvalo amikum.....kdyz cestujete skrz Evropu - vidite, jak se kultura a zvyky meni - ve svetove police ci ekonomice - jako cesko jsme nic - ale jakou clen EU mame mnohem hlasitejsi slovo....CR ma 10 mil obyvatel- new york - jedno americke mesto ma pres 8 milionu obyvatel.....takhle moc jsme malicky, a zaostali jsme ekonomicky i moralne strasne dlouho....bez pomoci bychom to nedohonili - vzdyt se podivejte jak daleko stale jeste jsme.....Slysela v nejakem politickem komentari na radiu Plus - ze Cesi by si chteli porad delat veci po svem, i kdyz spatne, i kdyz to neumi.....)..jakou si EU udelame, takovou ji budeme mit... Jinak i presto, ze mame trochu jiny pohled, preji hezky vecer...

blooroses ( 27. srpna 2013 22:58 )

Brusel si to řídí podle sebe Peníze rozdají jenom ty co vyberou, mínus to co si nechají pro sebe. Jsou jako komunisti co obírali lidi a to co jim na nehorázných daních, o jejichž skutečné výši lidé neměli potuchy, sebrali, to jim potom po drobkách vraceli v podobě "bezplatné" lékařské péče, bezúročných půjček a různých příspěvcích, které si ve skutečnosti lidé těmi daněmi sami zaplatili a ještě z nich platili luxus papalášům a neměli nejmenší možnost rozhodovat o tom na co budou jejich peníze vynaloženy. I malý stát může být samostatný a navíc ke svému prospěchu. V rámci EU nemůžeme být svoji, jelikož nás EU připravuje čím dál více o suverenitu a čím dál více nám rozkazuje bez ohledu na prospěch naší země. EU je špatná, je to nepovedené žravé panovačné dvojče RVHP.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa