Zatímco je Jiří Rusnok blízkým přítelem Miloše Zemana a neváhal kvůli němu ani jít do předem k zániku odsouzenému projektu úřednické vlády, jeho syn Michal se rozhodně nepotatil. Socialismus je podle něj největší zlo, a tak se rozhodl ze Strany práv občanů, ve které působil dva roky, vystoupit.

 

"Tak jsem právě vystoupil z SPOZ, doufám, že po mně nebudou chtít ověřený podpis," vtipkoval na svém facebookovém profilu, na který upozornil server Tyden.cz. "Já jsem byl od ledna 2011 do července 2013 členem SPOZ, ale stydím se za to. Bylo to mladické selhání à la Pavel Kohout (spisovatel) v 50. letech, ale teď už jsem pochopil, že socialismus je největší zlo a člověk se musí postarat sám o sebe," vysvětlil své rozhodnutí v dalším příspěvku.

Policejní stát

Politiku na sociální síti ale nekomentoval poprvé a nutno říct, že ani předchozí příspěvky se jeho otci líbit nebudou. "Žijeme ve státě, kde vládne junta vyšetřovatelů a státních zástupců," napsal několik dní po zátahu na Úřad vlády. "Ten vrchní státní zástupce JUDr. Ištvan vypadá jako dementní úchyl," šokoval ještě.

Pustil se ale i do svého otce, který se v roli Zemanova poradce snažil propagovat prezidentský nadační fond na snížení státního dluhu. "Sorry, tati, já žádnej státní dluh splácet nebudu," vysmál se mu.

Nakonec ale otočil. "Já jsem to tak skutečně nemyslel, já jsem to tam napsal spíš, že se stydím za svoje názory, co jsem měl. Je to čistě soukromá záležitost," otočil maldý Rusnok v televizních zprávách TV Nova.