Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bursík odešel ze strany, jeho partnerka Jacques se fotila na peci

Martin Bursík s dcerou Noemi a partnerkou Kateřinou Jacques: Vlevo v roce 2010, vpravo na něj čekají za pecí v srpnu 2013
Martin Bursík s dcerou Noemi a partnerkou Kateřinou Jacques: Vlevo v roce 2010, vpravo na něj čekají za pecí v srpnu 2013  (Autor: archiv Blesku, facebook)
Autor: simao - 
26. srpna 2013
10:26

Martin Bursík odešel ze Strany zelených a podle spekulací se chystá založit nový politický subjekt. Nebude to však Čtvrtá strana, se kterou ho spojili recesisté na internetu a tvrdili, že se Bursík již domluvil s lobbistou Markem Dalíkem. Od exposlankyně a partnerky Kateřiny Jacques, která na něj společně se dcerou Noemi (3) čeká doma za pecí, však dostal Bursík k pokračování v politice skutečně zelenou.

Rozloučil se ze Zelenými, zkritizoval jejich posun doleva směrem ke spolupráci s ČSSD a především s komunisty a podle slov současného šéfa Zelených Ondřeje Lišky se vyrazil naplnit vlastní politické ambice. Jenže zpráva, že se Martin Bursík rozhodl založit ještě před předčasnými volbami vlastní stranu spolu s lobbistou Dalíkem, se jeví jako čistá fikce.

Bursík proti spolupráci s KSČM

"Založením antikomunista, nemohu setrvávat ve straně, v jejímž vedení nelze dosáhnout jasně deklarovaný odpor ke spolupráci s komunisty," napsal Bursík na Facebooku. Nelíbí se mu, že Zelení míří do koalice s ČSSD, KSČM, SPOZ a prezidentem Zemanem. "Účast SZ v takové frontě považuji za zradu základních hodnot, na kterých strana stojí," uvedl Bursík.

S Dalíkem se nespojí

Mezitím se na internetu objevila "zaručená" zpráva, že Bursík založí Čtvrtou stranu. "Čtvrtá strana znamená novou příležitost, skutečnou alternativu k marasmu současné politiky. Sám mám pro název naší strany slabost, je to čtvrtá strana, do které vstupuji." Podepsán pod tím byl údajný Bursík, šlo ale o fikci. Žádná Čtvrtá strana se nekoná. A už vůbec ne spojenectví s lobbistou Dalíkem, které měla přinést. "Martin Bursík se dokázal domluvit s Mirkem Topolánkem i Jiřím Čunkem. Dokáže to i v budoucnu. S kýmkoli," tvrdila přitom zpráva o nové straně bývalého šéfa Zelených.

1825359:gallery:true:true

Bursíkova partnerka: Proč být někde, kde vás nechtějí?

Exministr životního prostředí Topolánkovy vlády Bursík pouze potvrdil, že se chystá nadále pracovat ve prospěch ekologických a liberálních témat. Politiku patrně opustit nechce. se Zelenými se však chtěl rozloučit poctivě a nekonfliktně.

Jenže tak úplně bez konfliktu tenhle "rozvod" letitých partnerů neprobíhá... Bursík však má s rozvodovým řízením bohaté zkušenosti i z osobního života, s manželkou Ivanou nežil od roku 1998, rozvedli se však až v roce 2008. Od roku 2007 je přitom jeho partnerkou kolegyně z politiky Kateřina Jacques. 19. října 2009 se jim narodila dcera Noemi.

A práve Kateřina Jacques poznamenala, co si o současném předsednictvu Zelených myslí. "Tuším, že je jich asi třicet a všichni mají zbytnělé ego a touží po moci a kariéře," napsala taktéž na sociální síti. Dementovala zprávu, že by stranu jži také opustila, zároveň však dodává, že i její čas se nachýlil. "Život je tak krásný a zároveň krátký, proč být někde, kde vás nechtějí. Ale všechno má svůj čas," dodala Jacques.

Kateřina a Noemi čekají na Bursíka za pecí

A na Facebook vyvěsila exposlankyně fotku, jak na Bursíka čekají doma (nebo na chatě) za pecí. "Noc ze soboty na neděli 24/25 srpna 2013. S marketingovou poradkyní ladíme poslední detaily nového volebního subjektu," okomentovala s nadsázkou svou fotku s malou Noemi, které budou v říjnu čtyři roky.

Srpen 2013: Kateřina Jacques a dcera Noemi čekají na Bursíka za pecí Srpen 2013: Kateřina Jacques a dcera Noemi čekají na Bursíka za pecí | Facebook

salto ( 26. srpna 2013 14:10 )

Líbí se mi komentář Kateřiny JauJau Biomasy. Jestli se někdo bezskrupulózně dral k moci tak to byla ona a ten její politický cestovatel. Jistě by našel společnou řeč s Kalouskem

namoroman ( 26. srpna 2013 11:28 )

Mohl by se spojit s Klausem-to by byla dvojka. Bursíku držím Ti palce.Správně děláš!!!Tu pravici je potřeba rozdrobit na co nejvíce stran.A tu Tvoji zbytnělou tupou Jakešku vezmi s sebou.To jsou teda bandy zkrachovanců-cítí příležitost- ten kdo je bude volit se bude muset stydět sám za sebe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa