Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kníže: Zeman je závislý na alkoholu a ztratil proto morální zábrany!

Karel Schwarzenberg se opět opřel do prezidenta Zemana. Pokolikáté už?
Karel Schwarzenberg se opět opřel do prezidenta Zemana. Pokolikáté už?  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
25. srpna 2013
09:44

Jde mu jen o osobní moc a úplně ztratil morální zábrany, tvrdí o prezidentu Zemanovi šéf TOP 08 Karel Schwarzenberg v rozhovoru pro jeden rakouský nedělník. Na vinně přitom podle knížete je přitom Zemanova mnohaletá konzumace alkoholu, která přerostla v závislost!

"Když má člověk takové sklony po desetiletí, vede to k neuvěřitelným změnám osobnosti," prohlásil o Zemanově kladném vztahu k alkoholu v rakouském Presse am Sonntag český exministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Je to tak další z řady útoků v přestřelce mezi neúspěšným a úspěšným prezidentským kandidátem.

Miloš Zeman podle Schwarzenberga usiluje především o narůstání osobní moci. I když se snaží vytáhnout nahoru SPOZ Zemanovce, kterým dělá čestného předsedu, podle Schwarzenberga je jádro pudla jinde.

"Jeho cílem je moc, ne strana. Jako prezident chce vládnout. Moc (podle Zemana) nemá spočívat u nějakého premiéra, který vzešel z parlamentu," soudí šéf TOP 09, kterého Zeman v lednu porazil ve druhém kole první přímé prezidentské volby.

Schwarzenberg přitom zopakoval své dřívější nepřímé přirovnání Zemanova výkladu ústavních zvyklostí k postupu nacistů v Německu v roce 1933 a komunistů v Československu v únoru 1948 při uchopení moci. "Ti se také doslovně drželi textu ústavy, nikoli jejího ducha," uvedl bývalý šéf diplomacie.

Kníže však pouze nekritizoval. Českého prezidenta označil za vysoce inteligentního člověka, který žije politikou, a za prvotřídního řečníka. "Bohužel u něj kvůli jeho životním návykům zmizely zábrany. Častokrát jsem zažil, jak se u lidí, kteří byli závislí na tom či onom, ztratily morální zábrany," konstatoval Schwarzenberg. Zareaguje na jeho útok Zeman? 

annakarenina ( 26. srpna 2013 18:44 )

On je rad na Vysocine. To nevis?

annakarenina ( 26. srpna 2013 18:43 )

andre: ty zase perlis. Uz mas po znich?

blooroses ( 26. srpna 2013 17:19 )

Kníže je mi ukradený. Jeho kritiku jsi si mohl/a odpustit. Já píši o Zemanovi a že člověka závislého na alkoholu poznám, tím si buď jistý/á. Televize i daší sdělovací prostředky o tom dodávají dostatečné množství důkazů z kterých by to poznal snad i laik, natož člověk který určitý čas pracoval u Apolináře. To, že o Zemanovi řekl nahlas pravdu právě kníže, není důvodem tuto pravdu zpochybňovat ani záminkou k sáhodlouhým kritikám knížete. Tu oprávněnou kritiku si zaslouží Zeman, tím spíš, že je prezidentem a spíš by měl být pouhým důchodcem na protialkoholním léčení a ne hlavou státu.

hejhej ( 26. srpna 2013 15:53 )

blooroses: A jak víš, kdo je závislý na alkoholu, méně nebo více? Ty jsi snad s něma denně? Kníže je uražený, že není prezidentem, tak blije nesmysly. Kdyby byl jen trochu soudný, tak zavčas odejde z politiky. Stejně jenom spí,sotva chodí/náramně tloustne/, v práci si dovoloval spát, mluví nesrozumitelně. Zeman je na rozdíl od něho vzdělaný a sečtělý. Podotýkám, že nejsem volič ani jednoho.

blooroses ( 26. srpna 2013 14:25 )

Z toho Zemanova lhaní a vylhaných pomluv před prezidentskou volbu se mi skutečně obracel žalud. Jinde by tím přišel o kandidaturu, u nás si ho pitomci zvolili za prezidenta

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa