Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Růžová omluva za Zemanovy kámoše baví internet! Zeman však vyhraje volby, varují Němci

Zeman a jeho úřednická vláda: Je čas se omluvit, soudí vtipálci na internetu. Přijde po volbách další Zemanův experiment?
Zeman a jeho úřednická vláda: Je čas se omluvit, soudí vtipálci na internetu. Přijde po volbách další Zemanův experiment?  (Autor: Facebook)
Autor: simao, ČTK - 
22. srpna 2013
16:28

Vláda jeho táty skončila fiaskem, na Nečase a spol. se bude vzpomínat jako na ty, kdo odešli kvůli kauze premiérovy milenky. Nahradila je však roztahující se Zemanova parta, která dál udivuje u nás i v zahraničí. Omlouváme se za ně, koluje po internetu růžový vtípek, který se líbí i synovi expremiéra Ondřeji Nečasovi. Jenže Zemanovci mají nakročeno již i do Sněmovny. A v zahraničí varují, že skutečným vítězem říjnových voleb bude právě Zeman.

Nečas mladší nasdílel na sociální síti fotku úřednické vlády v čele s prezidentem Zemanem. Všichni jsou na ní nabarvení narůžovo. Je to přitom reakce na stejně přebarvený sovětský památník v bulharské Sofii, kde se podobným stylem kdosi omlouval Česku za vpád tanků z 21. srpna 1968. Podle vtipálků na českém internetu pak přišel čas na to, omluvit se světu za prezidenta Zemana a jeho svévolné kroky včetně jmenování nikým nechtěné úřednické vlády.

Německý tisk: Zeman skutečným vítězem voleb

I světová média si přitom všimla rozpínavosti Zemanovy party poté, co Zeman usedl na Hradčany. "Od té doby, co se Zeman stal prvním přímo zvoleným prezidentem země, zaplavují čelní straníci významné posty," napsal před časem německý Südwest Presse. Rusnokova úřednická vláda sice nedostala důvěru, Zemanovci však jejím ministrům i samotnému Rusnokovi házejí předvolební lasa a doufají v křesla ve Sněmovně.

Podle deníku Die Welt sice volby vyhraje nejspíš ČSSD, skutečným vítězem ale bude opět Zeman. A to proto, že má vliv i na sociální demokraty. "U sociálních demokratů má v současnosti hlavní slovo Zemanovo křídlo. Šanci dostat se poprvé do parlamentu má prezidentova strana SPOZ. Sociální demokraté mohou sestavit vládu jen s větší či menší otevřenou podporou Zemanovy strany a komunistů, kteří by byli prezidentovi také poslušní," upozorňuje Die Welt.

Levicová prezidentská republika?

Podle listu Rheinische Post pak Zeman plánuje po volbách další projekt po Rusnokově vládě - vytvořit "něco na způsob prezidentské republiky s jemu povolnou levicovou většinou v parlamentu". "To, že komunisté stále lpí na své staré ideologii, prezidenta ani trochu netrápí," dodává Rheinische Post.

Zeman je náš, vzkazuje lídr SPOZ

Lídr ČSSD Bohuslav Sobotka přitom nevyloučil vládu s tichou podporou jedné nebo dvou stran. Jde o KSČM a Zemanovce? Sobotka však dodává: "Já si myslím, že by pan prezident měl odolat pokušení angažovat se v kampani Zemanovců, protože by mohl riskovat v této věci porážku." Podle Sobotky by prezidentovi "slušela větší nadstranickost než orientace na jednu poměrně úzce pojatou politickou stranu." Probíhající spekulace však naznačují, že Sobotkovu stranu ovládá právě Zeman...

"My máme ve svém názvu Zemanovci, to znamená, že Miloš Zeman je naším vrcholným představitelem, je naším čestným předsedou Zemanovců. Tak my přece nemůžeme přejmenovat Miloše Zemana nebo naši stranu. Pan Sobotka ať si řeší svoje věci," zareagoval přitom současný oficiální šéf Zemanovců Zdeněk Štengl.

kathmat ( 24. srpna 2013 13:11 )

itartas-Pořád nechápeš že všechny jeho kroky od prvního dne co složil prezidentský slib směřovali jenom k jednomu cíli?A ten byl že nás zbaví vlády kterou podle průzkumů 85%národa nechtělo.Já jsem ho z tohoto důvodu volil a nestydím se za to.Vystupuje jako normální borec kterej se nestydí za to že si rád vypije,nemusí žrát všelijaký kachny ála já nevím co,ale stačí mu tlačenka.A jakkoliv to zavání nějakým osobním zájmem tak splnil to s čím šel do voleb.Vyhnal je.Je to první prezident kterej je pro nás-pro normální občany.

itartas ( 23. srpna 2013 08:44 )

omlouvám se za chyby jsem se trochu rozvášnila, že jsem si to po sobě nepřečetla!

itartas ( 23. srpna 2013 08:42 )

lukrecio: ty to vnímáš tak, já zase takto. Můžeš si ovšem jenom naivně myslet, že na Vysočině jenom tak ležel a pokuřoval. Takovou potupu, kterou zažil před lety v prezidentských volbách nerozdýchal ani za těch 10 let. On ne!A celá ta léta snil o tom, jak jim to jednou vrátí, a je to tady. O tom já mluvím. Jeho osobní zájmy by neměly být stavěny nad zájmy státu. To se na mně teda nezlob. A vůbec kdo Zeman je, aby někoho odněkud vykopával čoveče, tak snad v parlamentu se dí lidé, které někdo zvolil, tak jaképak osobní nesympatie a kopance? Já osobně nejsem nepřítel Zemana, fandila jsem mu, ale jsem přesvědčena, že za těch pár měsíců udělal dost věcí, které zavání jeho osobním zájmem než zájmem národa. Uvedu ti příklad: to, že amnestie Klause byla nepochopena, on vychcaně využil hned k tomu, aby prohlásil, že se vzdává tohoto privilegi. Cítiš tu ironii, že kašlal v tento okamžik na lidi, kteří o milost žádají z těch či oněch důvodů, nebo lidi uvěznění za cipoviny? Jejich hlasy se mu ovšem hodili! Nebo vyvalil před hrad vlajku EU, jenom proto, aby falešně demonstroval jakési proevropanství. Pro mně je to třeba nepřijatelné, aby symbol něčeho tak blbého visel před naším Hradem. nebo proč se Zeman za ČR neomluvil ještě Srbsku? Přijde ti normální, aby se prezident sešel s Ištvánem v době, kdy jeho tah zapřičinil pád vlády? Mně ne teda.Ty mohla bych ti jmenovat ještě do aleluja, ale to jsou věci, které mě teda fakt se-rou na něm. Dobře

itartas ( 23. srpna 2013 08:30 )

...já netvrdím, že by někdo měl mít strach z jeho dcery...chtěla jsem pouze naznačit, že nad jeho osobními zájmy by měly stát především zájmy občanů ČR.

salto ( 23. srpna 2013 07:42 )

Inu to je ta naše zlatá mládež. Předpokládám, že z něj vyroste druhý Marek Benda a mám obavy, že o těchto lumpech ještě uslyšíme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa