Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Martin Kuba se přiznal: Scházel jsem se s kmotrem Rittigem

Autor: geo - 
17. srpna 2013
14:15

Kauza Nagygate už vrhá stín i na nového předsedu ODS Martina Kubu. Ten v tiskovém prohlášení musel přiznat setkání s kmotrem Ivo Rittigem, o kterého se zajímá policie i v kauze okolo Jany Nagyové a trafik pro exposlance.  Kuba tvrdí, že si jen u Rittiga před kongresem ODS ověřoval informace.

Kuba se minulý rok několikrát sešel s kmotrem Rittigem před říjnovým kongresem ODS, kde se ucházel o místo 1. místopředsedy strany, „Nikdy jsem nezastíral, že jsem se v rámci mapování předkongresové situace potkal i s lidmi, kteří jsou označováni jako tzv. zákulisní hráči, tedy i s Ivo Rittigem. Nemám zapotřebí hrát pokryteckou hru jako mnozí jiní politici, že jsem se s těmito lidmi nikdy neviděl," uvedl Kuba.  Důvodem schůzek prý byla snaha o ověření informací. „Pro mne bylo důležité dokázat před kongresem porovnat si reálné informace z regionů s informacemi, které se v médiích a v zákulisí vždy před každým kongresem šíří,“ uvedl v tiskvé zprávě.

Stěžuje si na únik z policejních spisů

Kuba o svých schůzkách s Rittigem informoval v tiskové zprávě, kterou reagoval na dotaz reportéra České televize na tato setkání s odkazem na policejní spisy. Kuba považuje za alarmující, že „zde znovu a opakovaně mají někteří vybraní novináři exkluzivní přístup do policejních spisů, ze kterých publikují pouze vybrané části, které jsou věcně nesprávné.“  Policie tyto informace pravděpodobně teprve prověřuje, týkají se jednání a schůzek, nijak s vyšetřovanou kauzou nesouvisejících, ale zato s potenciálem někoho cíleně politicky poškodit, napsal Kuba.

Kuba příští týden svědčí na policii

Kuba vyloučil, že se by se schůzka v personálním složení prezentovaném Českou televizí uskutečnila. Jak schůzky probíhaly, ale neuvedl. Příští týden půjde v této věci svědčit na policii a z toho důvodu nepovažuje za korektní se do té doby k záležitosti dále vyjadřovat.

Právě přes vyšetřování údajné organizované zločinné skupiny kolem Rittiga, podílející se například na zakázkách pražského dopravního podniku, se policie dostala i stopu i dalším aktivitám Jany Nagyové, které vedly k pádu vlády Petra Nečase. 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 18. srpna 2013 14:38 )

co tady resite, kubovy podivne alotrie se jiz probitaly, kdyz se dral na upati modre ptaci hory, viz google... v miste bydliste je bran za velmi sikovneho kmotra, s velkym rozsahem az presahem cinnosti. joj lidska pamet je kratka...

capitan_jorge ( 18. srpna 2013 13:32 )

Hňupové! Oddychnu si, až na mě nebudou čučet ze všech medií.

stekavypes ( 17. srpna 2013 20:08 )

Hlavně,že špiní jiné a sám je to dobytek od hnoje

slobodnycech ( 17. srpna 2013 18:38 )

slobodnycech ( 17. srpna 2013 18:36 )

Máte recht,ODS-odlidštěná diktátorská strana sviní!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa