Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Klaus pohřbil naděje Němcové a Kuby: Do ODS se nevrátím!

Václav Klaus není spokojen se současnou situací v jeho bývalé straně.
Václav Klaus není spokojen se současnou situací v jeho bývalé straně.  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ČTK, lm - 
10. srpna 2013
10:07

Exprezident a bývalý předseda ODS Václav Klaus se do strany nechce vrátit. "Moje angažmá v této straně nepřichází v dnešní době v úvahu," řekl dnes Klaus novinářům. ODS je podle něj v krizi a bez změny lidí a jejich chování se s tím nic dělat nedá.

"Když jsem si včera (v pátek) přečetl deníky, tak na každé první stránce byl nadpis, že ODS je na dně a já mám strach, že tomu tak bohužel je. Protože je to moje dítě, tak já z toho radostný nejsem," řekl.

Strana podle něj potřebuje "opravdu fundamentální" změny, což není například drobné vylepšení ideového nebo volebního programu. Nutná je prý změna lidí a jejich chování. "V jistou chvíli se mi zdálo, že nějaká naděje je. Ale když jsem zase viděl kroky ODS v posledních hodinách a dnech, vylučování ze strany a výroky některých představitelů, například paní (Miroslavy) Němcové, tak jsem pochopil, že moje angažmá v této straně nepřichází v dnešní době v úvahu," dodal Klaus.

Někteří představitelé ODS včetně nynějšího šéfa strany Martina Kuby v minulých dnech uvedli, že by před volbami chtěli spolupracovat právě s Klausem. Místopředsedkyně Němcová řekla, že považuje Klausův návrat za nesmysl, spolupráci by ale také uvítala.

Vedení ODS v pátek vyloučilo ze strany lobbistu Tomáše Hrdličku. Vyloučeni byli i poslanci Jan Florián a Tomáš Úlehla, kteří ve středu nehlasovali proti vládě Jiřího Rusnoka, čímž porušili dohodu bývalé koalice. Výkonná rada ODS doporučila, že strana musí urychleně začít sestavovat kandidátky k předčasným volbám.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

capitan_jorge ( 12. srpna 2013 14:09 )

A tuneldědedek se tak snažil vpasírovat se do Bílého domu a prd.

capitan_jorge ( 12. srpna 2013 14:06 )

Paní knihovnice je prostoduchá, ačkoliv to tak dlouho nevypadalo. A Kuba je kuba a kubou zůstane, pokud se nestane ředitelem autobusu.

aluman ( 12. srpna 2013 00:39 )

Asi si toho skutečně příliš nepamatuješ. Členové ODS jsou totiž z velké části převlečení komunisté, tedy těžko od nich čekat jiné chování. Ovšem o to my nešlo........to tvoje řešení je totiž těžce na hlavu a cestou do pekla Volit ublížené, jejichž primární potřebou je pomsta a ne řádné vedení země, to může napadnout pouze, no jiný výraz mě nenapadá, slaboduchou osobu...

aluman ( 12. srpna 2013 00:32 )

Nikoli. Této skutečnosti si již povšimlo hodně lidí a často jí komentují. Jen tady na diskuzích se tací lidé vyskytují pouze sporadicky, ale i zde jsem se s nimi už setkal.

mnpv ( 11. srpna 2013 16:15 )

proč vrahovi důchodců? Co je to za blbost?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa