Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rusnok si utahuje ze Sobotkovy vlády: Jsem zvědavý na hvězdnou pěchotu

Rusnok se pouští do Sobotky za kritiku jeho vlády
Rusnok se pouští do Sobotky za kritiku jeho vlády  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: sch - 
6. srpna 2013
09:15

O žezlo ve Strakově akademii se zítra svede velký boj. Vláda odborníků v čele s Jiřím Rusnokem bude možná ještě na kolenou prosit, aby ji poslanci podpořili. Proti ní právě brojí šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, jehož strana bude mít rozhodující váhu při podpoře. Rusnok si ale jedovaté řeči nenechává líbit a vzkazuje Sobotkovi, že je zvědav na jeho hvězdnou pěchotu.

Rozbroje těsně před vyslovením podpory vlády gradují a stále není jasno, kdo Rusnokově vládě dá palec nahoru a kdo ne. Boje uvnitř strany zaznamenala i samotná ČSSD. Zatímco její místopředseda Michal Hašek je pro, šéf Sobotka je proti.

Právě Sobotka se pouští do Rusnokovy vlády. Podle něj není schopna prosadit zákony v parlamentu a to je jedna z věcí, které by vláda schopna být měla.

Hvězdná pěchota

Rusnok si se Sobotkou ale servítky nebere. "No ano, sestavil jsem vládu za deset dnů. Jsem zvědavý, až bude Bohuslav Sobotka sestavovat vládu, co sestaví za hvězdnou pěchotu a za kolik dní," řekl v rozhovoru pro MF Dnes.

Během úterý se ještě sejdou poslanecké kluby ODS i ČSSD a o podpoře teprve budou jednat, nic tedy zatím není jasné. Rusnok si může tak maximálně hodit korunou.

itartas ( 7. srpna 2013 13:26 )

... Němcovou chápu, než se ODS vyhrabe ze sra-ček, tak už bude stará bába a co kdyby náhodou byla ta premiérka!

itartas ( 7. srpna 2013 13:25 )

..taky nechápu co je na tom tak složitého k pochopení!

itartas ( 7. srpna 2013 13:24 )

karmo: ne ODS musí spadnout na dno a sama se musí vyhrabat a Sobotky se musí zbavit!

itartas ( 7. srpna 2013 13:23 )

horacio007 ( 6. srpna 2013 16:19 )

Kopnout do pr...le jsme měli komunisty v 1948, udělali z nás bananovou republiku bez banánů, a lidi naučili nenávisti a závisti, teď jsou v parlamentu jako by nic a dělají chytráky, fuj tajxl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa