Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exposlanec Wolf: Půl roku na útěku! Milionovou pokutu splácí manželka

Autor: simao, ČTK - 
18. července 2013
16:06

Před časem posměšně vzkázal, že není na útěku, ale převlékl se za strom a uhnízdil se na něm datel. Exposlanec Petr Wolf však má opravdu dobré maskování. Půl roku o něm nikdo neví. Jeho dluhy soudu pak splácí jeho manželka, která si sama odpykává za podvody s dotacemi trest. Tomu se však Wolf zdařile vyhýbá.

"Neutekl jsem, jak se všichni domnívají, ale používám jeden z důmyslných převleků inspektora Clouseaua. Tento převlek je tak důmyslný, že mě ani zatýkací družina neobjevila," tvrdil v únoru exposlanec Petr Wolf.

Prý použil převlek stromu, tak věrohodný, že se na něm dokonce uhnízdil datel, napsal redaktorovi Práva a vysmíval se svým pronásledovatelům. "Což, jistě uznáte, není nic příjemného," dodal Wolf. Že by se zbláznil? Nikoli, jen se kdesi dobře zašil. Podle všeho v zahraničí, protože v Česku po něm není ani vidu, ani slechu.

Wolf by si přitom měl ve vězení odpykávat trest za to, že podvedl ministerstvo životního prostředí. Dostal od něj dotace na základě nepřesných, zkreslených a lživých informací. V letech 2005 až 2007 na dva projekty spolu s manželkou odčerpal 11 milionů korun. Část peněz použil na hrazení vlastních nákladů a projekty byly navíc zkopírovány z internetu.

Přes 5 milionů splácí soudu manželka

Wolfovi vrchní soud v Olomouci zpřísnil trest na 6 let vězení a pokutu 5 milionů korun. Jeho manželka dostala podmínečný tříletý trest a pokutu milion korun. Wolf však poté zmizel. Ale finanční pokutu splácí dál. Peníze za něj i za sebe totiž posílá právě jeho manželka. Za sebe již zaplatila 600 tisíc, za manžela 3 miliony!

"Lhůta splatnosti byla k 16. červenci. Peníze na náš účet dorazily včas," potvrdila mluvčí krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová, že soud obdržel i nedávnou položku splátkového kalendáře.

Policie po Wolfovi pátrá od 25. ledna marně. Je na něj vydán český i evropský zatykač, jenže policisté se domnívají, že Wolf opustil i Evropskou unii. "Pátrání je stále aktuální. Nedošlo ale k informačnímu posunu, který bychom chtěli zveřejnit prostřednictvím médií," uvedla mluvčí ostravské policie. Ve kterém lese se tedy exposlanec, převlečený za strom, schovává? A nebo jen vyšetřovatele balamutí a odpočívá pod palmou kdesi v Karibiku?

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

enriko ( 18. července 2013 16:24 )

Jeden z mála chytrých socanů. A jak dopadl, dostali ho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa