Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Žalobce Ištvan: Vyšetřování kmotrů Janouška a Rittiga mařila tajná síť!

Autor: shp, ČTK - 
12. července 2013
07:18

Při vyšetřování pražských kmotrů Romana Janouška a Ivo Rittiga narazili detektivové na tajnou klientelistickou síť, jež podobné případy kryla před policií. Prohlásil to vrchní žalobce Ivo Ištvan, informují Hospodářské noviny.

Ištvan řekl, že jeho lidé zjistili, proč se v minulosti podezření na zmanipulované zakázky nebo korupční obchody nedostala k soudu. „Víme, proč k těmto věcem (vyšetřování politických špiček) nemohlo docházet,“ řekl listu vrchní žalobce. Dodal, že to ukazují důkazy sesbírané při vyšetřování, které před měsícem vyvrcholilo prohlídkami u Janouška a Rittiga, zatčením exposlanců ODS kvůli korupci a obviněním šéfky kanceláře premiéra Petra Nečase Jany Nagyové ze sledování jeho manželky vojenskou kontrarozvědkou.

Grygárek vyšetřování zakazoval

HN připomněly, že soud prohlídky povolil s interním zdůvodněním, že exnáměstek Vrchního státního zastupitelství v Praze Libor Grygárek ze své funkce údajně zařizoval, aby se nevyšetřovaly zakázky související právě s Janouškem. Grygárek to popřel.

O stíhání kmotrů Ištvan mlčí

Jestli začnou stíhat také Janouška a Rittiga, nechtěl Ištvan sdělit. Dále uvedl, že se někdo přes prostředníky pokusil ovlivňovat svědky případu kolem Nagyové. Kdo konkrétně to byl, vrchní žalobce dnešním HN neřekl. Nečas kvůli kauzám kolem Nagyové odstoupil z funkce předsedy vlády i z čela ODS. Jeho vládu nahradil úřednický kabinet Jiřího Rusnoka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

va45 ( 16. září 2013 23:28 )

Otporní lidi.Ovšem za to může Klaus,že se tady ta banda tak rozmohla. Neznal špinavé peníze a nevěděl,že se bude tady tak krást.To prohlásil jednou v televizi.Taky dacan.

nautilus ( 17. srpna 2013 16:18 )

Mne víc zajímá, kdo z českých politiků spolupracuje s ruskou tajnou službou KGB/FSB či jak se dnes nazývají. Odsud hrozí pro malou českou republiku nebezpečí ztráty suverenity. Takto vždy tomu bylo, je a bude. Bolševici jsou vlastizrádci, nebo snad tomu někdo nerozumí? Chamtivost Čechů přinese této zemi katastrofu.

marie60 ( 17. srpna 2013 15:43 )

marie60 ( 17. srpna 2013 15:42 )

marie60 ( 17. srpna 2013 15:41 )

Nj, když má proti sobě tak velkou modrou chobotnici ? S tou se těžko bojuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa