Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kolibřík Bém se ozval: Němcová chystá sebevraždu ODS!

Pavel Bém se pustil do Miroslavy Němcové za její vyjádření o předčasných volbách
Pavel Bém se pustil do Miroslavy Němcové za její vyjádření o předčasných volbách  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
10. července 2013
18:28

Pavel Bém je zpátky v ODS a na osudu jeho strany mu záleží. Pranic se mu proto nelíbí, že je Miroslava Němcová, kterou strana označila za možnou budoucí premiérku, pro možnost předčasných voleb. Označuje to za sebevraždu ODS. Odkud se Kolibřík ozval? Z Himalájí, nebo z cukrárny od Myšáka?

Miroslava Němcová prožívá v poslední době jedno velké rozčarování. Vláda pravicové koalice padla, premiér Nečas má průšvih jako hrom kvůli kauze Nagyová, také šéfka Sněmovny Němcová musela k výslechu a s její stranou to navíc jde pořádně z kopce.

Němcová přitom doufala, že by se mohla stát první českou premiérkou. Strana si jí vybrala, TOP 09 podpořila, ale tyhle sny o pokračování ODS, Topky a LIDEM u vlády naboural prezident Zeman. K nelibosti Němcové se rozhodl jmenovat úřednického premiéra Rusnoka.

Němcová jen hořekovala, že její jednání u Zemana v Lánech bylo vlastně úplně zbytečné... Nyní se ve Sněmovně chystá hlasování o důvěře Rusnokově kabinetu a Němcová má jasno - úřednickou vládu nepodpoří, to raději předčasné volby!

Bém kritizuje Němcovou

"Takže sebevražda ODS? Také možné řešení. Především je to ale zcela irelevantní úvaha, protože pokud by Rusnokova vláda získala důvěru, tak zcela zjevně ODS nebude mít žádnou sílu na vyvolání předčasných voleb. Vlastně je to tak nelogické, že vůbec nechápu, proč se mě na to ptáte," zaútočil na rozhodnutí Němcové kolibřík Pavel Bém přes Parlamentní listy.

Politik, který je známý tím, že si rád vyrazí do chládku na hory do Himalájí nebo Jižní Ameriky, případně si odpočine pod slunečníkem na terase Janouškovy cukrárny v Myšáku v centru Prahy, přitom není jediným členem ODS, kdo Němcovou zkritizoval.

Třeba poslanec Boris Šťastný, který také míří kvůli Nagyové k výslechu, dodal: "Žádné předčasné volby podporovat nechci a nebudu. A jestli má ODS rozum, tak by měla mít totožný názor."

Trafiky pro podporovatele Rusnokovy vlády?

Němcová však má ve straně i zastánce. Mj. poslankyni Janu Černochovou, která uvedla: "Neumím si představit, že by Rusnokova vláda získala důvěru. Jestli se to stane, bude to znamenat jediné: Kdo tuto nelegitimní vládu podpoří, má pravděpodobně slíbenou nějakou protislužbu, chcete-li trafiku," tvrdila poslankyně taktéž pro Parlamentní listy.

"Pak doufám, že pánové Ištvan a Šlachta (šéfové vrchního státního zastupitelství v Olomouci a ÚOOZ - pozn red.) se do šetření pustí se stejnou vehemencí jako v případě takzvané trafikantské korupce třech exposlanců," dodala Černochová s odkazem na kauzu úplatků pro rebely z ODS v kauze Nagyová.

"Souhlasím s Mirkou Němcovou, že v takovém případě by bylo řešením rozpuštění sněmovny a předčasné volby," uvedla na závěr poslankyně Černochová. Otázkou je, zda by občanská demokracie po posledních skandálech nedostala ve volbách pořádně na frak. A toho se možná bojí i Bém a spol.

itartas ( 11. července 2013 20:55 )

Koukám, že Němcová chytla slinu, ODSce zvoní hrana, když se za stranu nechává tak často slyšet osoba, která má nejenom mezery ve vzdělání nýbrž i v šatníku.

gogo ( 11. července 2013 20:46 )

Nastolení vlády komunistů ? Co to je za blábol ?? Tady nemoho vládnout žádní komunisté proboha... Zde vládne pár darebáků, z nichž někteří bývávali komunistickými papaláši, k nim se přidala veliká řada darebáků, kteří s komunisty neměli nikdy nic společného, dále se k nim přidaly zahraniční mafie, nadnárodní společnosti atd. Tato hrůzná směska zde ve skutečnosti vládne. Pomocí loutek jako je Nečas a kdokoliv jiný... Bohužel, ať se komu chce nelíbí, tak díky všem polistopadovým politickým darebákům a zlodějům ale nedostala KSČM šanci 23 let se zkompromitovat a tak jako jediná má nyní "čisté ruce"... Navíc si myslím, že z této strany odešli ti největší darebáci do jiných politických stran včetně pravicových.

gogo ( 11. července 2013 09:09 )

A co jinak ? Doma všichni zdrávi ?

gogo ( 11. července 2013 09:08 )

Dnes jsme se dostali na úroveň rozvojových zemí. Před listopadem 1989 bylo bezplatné školství, bezplatné zdravotnictví, nulová nezaměstnanost, státní a podniková bytová výstavba, naprostá zemědělská soběstačnost a průmysl na úrovni, o kterém si trosky Československa zvané "Česko" mohou dnes nechat jen zdát ! Československé fabriky vyráběly elektrárny (včetně atomových), cukrovary, přehrady, lokomotivy, metra a vše další. Včetně letadel, lodí, automobilů, nákladních automobilů atd. A to nemluvím ani o tom, co vše jsme dokázali vyrobit a postavit v mnoha zemích světa… A nyní se můžeme jen dívat na všechna dnes strašidelná torsa zrušených a vykradených fabrik po celé naší zemi a na zahraniční skořepiny na zelených loukách, kde pracují (ti šťastnější) ve vlastní zemi jako gastarbeitři … Jen hlupák si může myslet, že Československo bylo pouhou rozvojovou zemí a že až teprve nyní kráčíme ke světlým zítřkům ! Tolik k Vašim "komunistům"...

gogo ( 11. července 2013 09:05 )

Nevím o tom, že by Němcová měla vysokoškolské vzdělání. I její vystupování o obecném IQ také nesvědčí..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa