Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zhrzená Němcová při jmenování vlády: Tak s nima pít nebudu a utekla z Hradu

Miroslava Němcová se utekla hned po jmenování vlády
Miroslava Němcová se utekla hned po jmenování vlády  (Autor: Blesk)
Autor: psch - 
10. července 2013
11:08

Sedm minut se houpali ze strany na stranu a netrpělivě čekali na příchod prezidenta Miloše Zemana. Nakonec se dočkali. Nová vláda v čele s Jiřím Rusnokem má zelenou, jmenována byla sedm minut po jedenácté. A kritika na sebe nenechala dlouho čekat, přišla hned z úst šéfky Sněmovny Miroslavy Němcové.

Úřednická vláda Jiřího Rusnoka, kterého si vybral prezident Miloš Zeman, byla jmenována. Na Pražském hradě ministři slovem „Slibuji“ a podpisem stvrdili své jmenování. Do úřadů budou uváděni jednotlivě během dneška.

Prezident Zeman poděkoval Rusnokovi za rychlé sestavení vlády a povzbudil nové ministry, nezapomněl si rýpnout – těžko ale říct, do koho. „Nenechte se otrávit mediální kritikou závistivých hlupáků, kteří nikdy nic ve svém životě pořádného neudělali,“ řekl.

Němcová utekla

Předsedkyně Poslanecké sněmovny utekla z trůnního sálu beze slova ihned po skončení ceremonie. Ani si neťukla s nově jmenovanými ministry. Nejspíš v ní dřímá zlost na prezidenta, který si i přes její výslovnou podporu poslanci vybral Jiřího Rusnoka.

„Na přípitek jsem nešla proto, že ve chvíli, kdy vím, že vládě vyslovím nedůvěru, tak není správné, abych se tam s nimi poplácávala po ramenou,“ řekla Němcová v České televizi.

Němcová v reakci na prapodivně rychle splacený dluh nového ministra financí Jana Fischera za prezidentskou kampaň označila novou vládu za toxickou!

Video se připravuje ...
Další videa