Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Se svými příjmy na ni nemohl vydělat: Kde vzal Bém na novou káru?

Autor: vlb - 
3. července 2013
05:02

Šetřílek, lhář, nebo kouzelník s čísly? Poslanec Pavel Bém (49, ODS) si koupil auto za více než milion korun. Pokud ale sečteme všechny jeho příjmy, nemohl si na něj vydělat.

Už dříve Blesk informoval, jak Bém brázdí silnice v luxusním teréňáku vypůjčeném od liberecké firmy. Teď si ten samý černý Volkswagen Touareg 3.0 TDI koupil. Za milion a 140 tisíc. „Abychom předešli případným spekulacím médiií, shodou náhod i vašeho deníku, rozhodli jsme se s manželkou auto koupit,“ řekl Blesku Bém.

Účty nesedí…

Jenže kde někdejší pražský primátor vzal na bourák peníze? Jako řadový poslanec si loni přišel na 780 tisíc hrubého. Podle přiznání si pak bokem přivydělal dalších 152 tisíc korun. S takovým příjmem si ale auto dovolit nemohl. Navíc platí nájem ve vile a živí rodinu.

Pomohl Mazánek?

Bémovi mohl finančně pomoci jeho kámoš, pražský kmotr Roman Janoušek (44), se kterým se podle odposlechů častovali přezdívkami »Kotě« a »Mazánku«. Podle poslance je ale skutečnost mnohem prostší. „Cena auta je standardní a uhradil jsem ji z rodinných úspor,“ řekl Blesku.

Vážně Bém kvůli nové hračce rozbil rodinnou kasičku, nebo nás jen zase tahá za nos? Stejně jako v případech OpenCard, tunel Blanka a kšeftíků, které dohazoval Janouškovým firmám…

tabulka tabulka | Ladislav Křivan, Martin Hurda, Zbyněk Pecák

itartas ( 4. července 2013 20:57 )

To je taková sprostota, rozebírat něčí příjmy a spekulovat o tom z čeho si koupil fáro. Znám tolik lidí co si pořídili auta za miliony a nikdy by mne nenapadlo zkoumat, kde na to vzali.

danyka ( 4. července 2013 14:26 )

danyka ( 4. července 2013 14:25 )

reggina ( 4. července 2013 11:35 )

Bem neni zamestnanec? Von je byznesman?

reggina ( 4. července 2013 11:34 )

Za prve, s timto autem pod 1700000 se nedostanete, na této castce tprve zacina vybava, za druhe jen idiot si mysli,ze Bem si koupi predvadecku, za treti mate takove auto, ze vite o cem tady pisete?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa