Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak Praha nakupuje pozemky: 40 milionů? Ne! Koupíme za 47 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Landia Managment s.r.o)
25. června 2013
13:41

Další koalice v Praze spěje zřejmě ke svému konci. Tentokrát na Praze 17, kde ve vedení stojí ODS, ČSSD a Hnutí lepší Řepy. Sociální demokraté chtějí odvolat všechny členy rady. Podle informací Práva jim došla trpělivost kvůli plánované výstavbě domu s pečovatelskou službou a sportovní haly. Na obzoru se pomalu rýsuje koalice ČSSD a TOP 09.

Podle Martina Vaice (ČSSD) městská část nemá žádné pozemky, na kterých by mohl plánovaný projekt vyrůst a proto je chce koupit od soukromé firmy. Před třemi lety se hovořilo o částce kolem 50 miliony korun.

„ČSSD chtěla dál vyjednávat, aby dostála svému volebnímu programu, loni moje matka, místostarostka, dohodla částku 39,9 miliónu. Ta byla rázně smetena ze stolu, že je to moc. Pak ODS přišla s tím, že tento pozemek koupí za 46,6 miliónu, a aby to vypadalo dobře, jeho majitel se zavazuje odkoupit půlku plochy zpátky za 26 miliónů,“ popsal situaci deníku Právo Vaic. Dohoda se mu ale nelíbí, protože prý neexistují záruky, že ji majitel dodrží.

Podle starostky Jitky Synkové (ODS) se ale jedná o kritiku do vlastních řad. „U všech jednání byla místostarostka Vaicová (ČSSD) sama a nikoho z vedení městské části k jednáním nepřizvala,“ konstatovala Synková.

Kritikům současného vedení se nelíbí ani skokové navyšování rozpočtu na výstavbu sportovní haly. Původně se počítalo s 200 miliony, dnes už se částka dostala ke 300 milionům a podle Vaice je možné že stále poroste.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa