Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Komunista Ransdorf sehnal miliony na dluhy a zachránil si střechu nad hlavou

Dluhy Miroslava Ransdorfa jeho manželka oplakala. Exekuce však nyní byla zažehnána
Dluhy Miroslava Ransdorfa jeho manželka oplakala. Exekuce však nyní byla zažehnána  (Autor: Profimedia.cz, Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK, šim - 
19. června 2013
09:11

Deset let bojoval s milionovými dluhy komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf. Už mu hrozila exekuce. Ransdorf však nyní na poslední chvíli peníze sehnal a vše uhradil.

Ransdorfovi hrozilo, že přijde o vilu Libuši a o byt v Záběhlicích. "Pan doktor Ransdorf už uhradil dlužnou částku, do pátku by se měla objevit na účtu a hned poté bude vyhotoveno potvrzení o ukončení exekuce," řekla televizi Nova mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová. "Je to pocit úlevy, peníze odešly, takže by mělo být všechno v pořádku," doplnil Ransdorf.

O exekuci na Ransdorfův majetek informovala média loni v březnu. Europoslanec si v roce 2003 od svého přítele Vratislava Šlajera půjčil 700.000 korun na stavbu vily, s úroky se dluh vyšplhal na miliony, napsala tehdy MF Dnes s odkazem na centrální evidenci exekucí. S majetkem v exekuci nemůže jeho vlastník nakládat. 

Ransdorfovi, který jako europoslanec pobírá zhruba půlmilionový plat, někteří věřitelé část dluhu prominuli, uvedla dnes Nova. Na část dluhu si znovu půjčil. "Ta půjčka by měla být refinancována půjčkou. Klasická hypotéka," řekl televizi Ransdorfův právní zástupce Roman Havlín.

charia ( 19. června 2013 19:27 )

nějak mi uniká, jak může nasekat dluhy s půlmilionovým měsíčním platem..

pfoto1 ( 19. června 2013 19:12 )

Nějak jsem nezaznamenal, že by se za socialismu splácely "dluhy dluhy", zato náš zářný kapitalismus je postaven jen na nich....

jarda304 ( 19. června 2013 18:59 )

splácí dluhy novými dluhy, přesněji. Hospodaří typicky po socialisticku

pfoto1 ( 19. června 2013 16:58 )

Blesku, je hezké když informujete o tom, že někdo splácí své dluhy! Nebo mě význam článku uniká? Není to spíš tak, že už rozjíždíte předvolební boj a jako nějaký podvraťák "ochcáváte" své teritorium?

rudyptak48 ( 19. června 2013 12:50 )

Titul PhDr. získal roku 1978 (dizertace Politické teorie rané renesance a reformace), titul CSc. v roce 1982 (dizertace Husitská ideologie a vznik raně buržoasního myšlení). Alespoň máte představu, za co se získávají doktorské tituly. V letech 1984 až 1992 pracoval v Prognostickém ústavu ČSAV. Je rovněž známý svou aktivní znalostí celé řady jazyků (bohužel je mu to platné jako mrtvému zimník, když pořád chrápe). To je několik dat jeho kariéry. Tento hrdobec tvoří s Klausem a Zemanem základní pilíře naší zkorumpované demokracie. Dalo jim to opravdu zabrat v tom prognostickém ústavu. Tenhle vůl na rozdíl od těch dvou, prošustroval své peníze. Co jsou mu platný tituly a řeči, když je to ještě větší spáč než kníže. Na jeho příkladu je vidět, jaké brontosaury máme v naší politice. Neumí se postarat sám o sebe a svůj majetek, jak tedy může zastupovat ČR v parlamentu EU? To jsme to dopracovali. Máme sice demokracii, ale většina politiků se rozhodla ji zneužít k vlastnímu prospěchu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa