Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

David Rath (47) exkluzivně pro Blesk: Jsem obětí režimu!

Autor: Vera Renovica - 
24. dubna 2013
05:00

Jsem obětí režimu! O tom je skálopevně přesvědčen David Rath (47). Za mřížemi je už skoro rok. Soud o tom, zda 7 milionů v jeho krabici od vína bylo úplatkem, ještě ani nezačal. Jde přitom o dvanáctiletý trest! Jak to asi dopadne, jaké má pocity – o tom promluvil pro Blesk.

Podle velké části veřejnosti jste za mřížemi oprávněně. Není to možná bezpečnější než být venku?

Rath: „Lynč mé osoby možná někomu vymyl mozek, ale hodně lidí už pochopilo, oč v mém případě jde. Jde o likvidaci opozičního politika a diskreditaci opozice.“

Po Velikonocích to vypadalo, že se dostanete z vazby na kauci. Jaký byl váš pocit, když jste se dozvěděl, že ven nepůjdete?

„Logicky nešlo o nic příjemného. A to i v situaci, kdy vím, že je zde zadání mě likvidovat i za pomoci manipulací třeba s přepisy odposlechů či s protokolem o zadržení. Tudíž vždy počítám s nejhorším.“

pouták pouták | Blesk

borovec ( 10. května 2013 12:02 )

souhlasím,nahráli to na něj,moc se bojí aby nemluvil,mají z něho strach jako ze Sládka.Sládkova strana by se měla vrátit!

fandamilan ( 10. května 2013 10:29 )

Nezbývá než souhlasit s tím že je obětí politické zlovůle.Kolik zkurvených odeesáku má evidentně nakradeno,policajti dementní to ví a nic nedělají.Tento režim lze porovnat s nacistickým ,ale v něnecku zloději byli likvidováni a národ musel makat.

johanka ( 4. května 2013 14:24 )

Justice v naší zemi má na každého jiný "metr". Proč není v kauze Promopro obžalován křivák Vondra a místo toho, aby byl v base, sedí si v pěkné "trafice" ???? Souhlasím s doktorem Davidem Rathem - JE OBĚTÍ TOHOTO ŠPINAVÉHO REŽIMU !!!

johanka ( 4. května 2013 14:22 )

osinku, mluvíte mi z duše, díky moc

kamjdu ( 4. května 2013 13:36 )

Vládnoucí dravci jej chtějí zlomit, ale nedaří se jim to. Pan Rath je rovný a statečný člověk. Pravda vyleze naplno na povrch a ti zmetci co nás okrádají nevědí co s tím udělat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa