Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vicepremiérka Peake úřaduje v kamrlíku: Jinde pro ni není místo

Autor: Eva Pospíšilová - 
22. dubna 2013
05:00

Česká republika má jeden unikát. Vicepremiérka její vlády úřaduje v tak malém kamrlíku, že by nad ním ohrnuly nos i úřednice na pracáku. Pro Karolínu Peake (37, LIDEM) se stále nenašlo místo ve Strakově akademii. Nemůže kvůli tomu přijímat diplomaty.

Peake řídí vládní agendu z kanceláře v pražské Vladislavově ulici, odloučeného pracoviště Úřadu vlády. Sídlí zde sekce pro koordinaci boje s korupcí. K dispozici má kancelář, do které se jen taktak vejdou tři stoly, deset židlí, dvě skříně a dvě police. A pak také nějaká ta dekorativní květina.

„Sdílím stůl s asistentkou, když potřebuji soukromí, musí odejít. Další členové mého kabinetu nemají žádné kanceláře, pracují třeba i na chodbě,“ stýskala si v minulosti vicepremiérka. Dnes přiznává, že si na své nové pracoviště zvykla a do určité míry je jí i příjemnější být s lidmi, s nimiž spolupracuje na protikorupční agendě.

„To, že nemám kancelář ve Strakově akademii, pro mě vlastně v tuto chvíli znamená jen jediné omezení. Přestala jsem přijímat diplomatické návštěvy, protože je nemám, kde přijmout,“ řekla Blesku Peake. Jinak jí to prý v práci nijak neomezuje.  „Nedělám ji proto, abych měla navoněnou kancelář, ale proto, abych ji dělala. A k tomu počítač a stůl mám,“ dodává.

O kancelář v hlavním sídle vlády přišla Peake poté, co odešla na několik dnů na ministerstvo obrany. Pak jí prý oznámili, že pro ni už kancelář ve Strakovce nemají. Tu její totiž obsadil ministr bez portfeje Petr Mlsna.

Mluvčí vlády na »odloučené« vicepremiérce nevidí nic špatného. „Na stejné adrese se nachází celý útvar a je tedy přirozené, že by člen vlády měl působit ve stejném místě,“ sdělil Blesku Jan Hrubeš.

vlasta1 ( 25. dubna 2013 15:55 )

Ta by pro tento stát udělala hodně,kdyby neúřadovala vůbec!!!

leninos ( 24. dubna 2013 10:32 )

Kamrlík s košťaty musí stačit, případně na jednom hned může odfrčet do pr.....

janamorava ( 24. dubna 2013 06:36 )

Milá Karolinko, za každou cenu jsi chtěla být rychle nahoře. Stačil týden a ukázalo se, že na místo ministryně, kam ses drze vetřela, nemáš. Ale kancelář to byla pěkná, co? Podle většiny z nás nemáš ani na ten kamrlík.Perly, které z Tebe padají, bys vypotila i v komůrce na úklidové prostředky, bez asistentky. Svým chováním a morálními zásadami jsi ztratila veškeré sympatie i důvěru lidí. Většina z nás Tě nechce vidět ani v tom kamrlíku. Kdybys měla trochu soudnosti, už bys dávno odešla.

arcaben ( 24. dubna 2013 03:29 )

arcaben ( 24. dubna 2013 03:28 )

Jo,rychlejší než nejrychlejší stíhačka=jeden ani nezaregistroval rolování na ranveji.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa