Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zadlužený Fischer dostal od podnikatele Drába 2,9 milionu, zbývá mu uhradit dalších pět!

Fischer dostal od Drába 2,9 milionu Kč
Fischer dostal od Drába 2,9 milionu Kč  (Autor: Blesk/profimedia.cz)
Autor: shp - 
5. dubna 2013
20:31

Neúspěšný kandidát na hlavu státu Jan Fischer dostal od podnikatele Ladislava Drába 2,9 milionu korun. Na úhradu dluhu za kampaň tak Fischerovi zbývá sehnat ještě zhruba 5,3 milionu korun.

ČTK to řekl jeho spolupracovník Martin Hakauf. Fischer již dříve uvedl, že peníze na splacení závazků má zajištěny a postupně je uhradí. Fischerovy náklady na kampaň se odhadují na 25 milionů korun. Několikamilionové dluhy zbylé po kampani už ale zaplatit odmítl, někdejší premiér Fischer tak musel shánět jiné sponzory.

Zeman už dluhy zaplatil

Minulý týden odevzdalo do Senátu v souladu s požadavky zákona vyúčtování kampaně všech devět uchazečů o křeslo hlavy státu. Všechny výdaje neměl tou dobou kromě Fischera uhrazeny ani nynější prezident Miloš Zeman. Když Fischer účetnictví své kampaně koncem března zveřejnil, činily neuhrazené závazky 8,18 milionu korun. Při započtení nynějšího daru 2,9 milionu tedy zbývá 5,28 milionu.

maruch ( 5. dubna 2013 22:10 )

Ani pětník tomuto žídobolševikovi.

namoroman ( 5. dubna 2013 21:53 )

To teda musí být kšeft když Rybářovi jen tak přihraje skoro tři mega Takové přátele tak mít. Obětavé,poradí,poslouží a ještě zalepí Pan Dráb má dobré...

namoroman ( 5. dubna 2013 21:39 )

Ten podvraťák je stále vidět a stále se o něm píše.Dnešní jeho fotka je obzvlášť hnusná.To co něm řekl Karel je pravda,měl zůstat v USA nebo GB- nevím co tady stále hledá...trafiku? A proč se z téhle pseudocelebrity dělá taková "osobnost".Ztrapnil se jak jen mohl...kupuje si kde co a koho. Podle hesla,které k němu sedí-vyhoďíš ho dveřmi a vleze zpátky oknem

rudyptak48 ( 5. dubna 2013 21:35 )

Pane Fischere, hlavně aby to bylo košér.

xxxx678 ( 5. dubna 2013 20:43 )

Ten Drába to je nějaký příbuzný té paní Drábové-co se věnuje jaderné fyzice,nebo shoda jmen?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa