Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Trapas! ČSSD se zbavila Dienstbiera, informovali Slováci. Ale s fotkou jeho otce

Slovenská televize si spetla otce a syna Diestbierovi. Jiří Dienstbier starší přitom zemřel před dvěma lety a ČSSD se ho tak zbavit nemohla.
Slovenská televize si spetla otce a syna Diestbierovi. Jiří Dienstbier starší přitom zemřel před dvěma lety a ČSSD se ho tak zbavit nemohla.  (Autor: Reprofoto STV)
Autor: ljš - 
18. března 2013
12:40

Tohle si slovenská televize za rámeček nedá. Ve své zpravodajské relaci informovala o sjezdu české sociální demokracie a nezvolení Jiřího Dienstbiera místopředsedou. Chybička se však vloudila a z fotografie se neusmíval kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier mladší, ale jeho otec, který je již více než dva roky po smrti.

Fakt, že nebyl oblíbený politik Jiří Dienstbier, který má poměrně značnou podporu voličů, což se ukázalo i během prezidentské volby, zvolen jedním z místopředsedů sociální demokracie, nepřekvapilo jen domácí pozorovatele, ale také slovenská média.

Reportéři tamní televize STV ovšem patrně netušili, že není Dienstbier jako Dienstbier a z čela ČSSD "nechali vyhodit" disidenta a významného českého politika Jiřího Dienstbiera staršího, který zemřel před dvěma lety. To, že je tu ještě Jiří Dienstbier mladší, který poměrně úspěšně kráčí ve stopách svého otce, patrně netušili.

"Tato chyba nás velmi mrzí. Rodině a divákům se za ni omlouváme. Zodpovědné pracovníky postihneme podle interních předpisů," řekl serveru Omédiách.com  Lukáš Diko, šéf zpravodajství televize.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lennne ( 22. listopadu 2013 20:18 )

v CSSD sedi syn Razlove, Lukas Razl a Jakub Landovsky, syn hulvata a burana Landovskeho...a tohle ted hlasa zmeny pro lidi, si delaj srandu i kdyz Razlovi nic neprokazali, prokazatelne privedli rukou spolecnou s matinkou sklarny na buben, jestli umyslne nebo ne to vi jen oni dva. CSSD je absolutne nevolitelna je plna krivaku. http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/politici-volicum/Razl-Landovsky-CSSD-Socialismu s-Ne-demokracie-294374

rudyptak48 ( 21. března 2013 10:44 )

Že si pletou syna z otcem, to bych jim ani tak nevyčítal, i když na fotce to pozná snad každý, pokud není slepý. Musím se však pousmát, jak všechny slovenské televize dodržují jazykový zákon. Tak se snaží udělat ze Slovenska pupek světa, a ani tohle si nepohlídají. Je to samé s kým bankuješ... a jiné zhovadilé nápady... Takže nejdřív si vzít velké koště a zamést si před vlastním prahem.

krupan10 ( 19. března 2013 12:36 )

buďme shovívaví, u Dienstbíra bych jim to prominul

mnpv ( 18. března 2013 16:07 )

Možná až časem se ho zbaví, víte bratři Slováci. Myslím, že ho budou mít dost, nic nedokázal, jen snad iniciovat žalobu na Klause, chudák. Dnes je to Klaus a zítra může sepisovat žalobu na stranického kolegu. Takové svi.ně nebývají oblíbené.

lennne ( 18. března 2013 15:44 )

je to dost agresivni egocentrik....videla jsem jej v TV debate...potes koste, kdyby byl prezident, lestil by si sebevedomi blbostma kazdy den

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa