Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kníže Karel: Proč jsem se smál Zemanovi za zády? Zklamal mě

Inaugurační projev prezidenta Zemana notně pobavil ministry Kalouska a Schwarzenberga
Inaugurační projev prezidenta Zemana notně pobavil ministry Kalouska a Schwarzenberga  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
8. března 2013
15:55

K inauguračnímu projevu Miloše Zemana a také jednomu z nejvtipnějších momentů celého dnešního dne na Hradě se vyjádřil šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. Veřejnost pobavil tím, jak se smál za Zemanovými zády. Ale s vážnou tváří pak dodal, že Zemanův projev ho zklamal.

Aktéři nejvtipnějšího fota z inaugurace prezidenta Miloše Zemana jsou tři - řečnící Zeman a ministři Kalousek a Schwarzenberg, kteří se jako rozpustilí školáci smáli za jeho zády.

"Rozesmáli jsme se v okamžiku, kdy si pan prezident začal vyřizovat své osobní účty s novináři. To mi přišlo při inauguračním projevu poněkud pokleslé," objasnil pro Blesk.cz ministr financí Miroslav Kalousek.

Zeman se totiž ve svém projevu pustil zhurta do novinářské obce. "Podstatnou část médií" totiž označil za jeden ze tří "ostrovů negativní deviace" společně s kmotrovskými mafiemi a neonacisty. A to i proto, že novináři se podle něj zaměřují na "vymývání mozků". Mluvil též o "upovídaných komentátorech, kteří píšou o všem a nerozumí ničemu".

Kníže: Narážce na novináře se zasmál, projev však zkritizoval

Kníže Schwarzenberg se poté spolu s Kalouskem rozesmál, úsměv na tváři byl patrný i u dalšího ministra Kubiceho. S vážnou tváří však kníže zhodnotil projev svého rivala z 2. kola přímé pezidentské volby. Podle Schwarzenberga toho nový prezident Zeman příliš neřekl. 

Tři cíle, které si dnes Zeman stanovil, za vytýčení politiky Schwarzenberg nepovažuje. Slova o smíření společnosti by řekl každý prezident, uvedl předseda TOP 09 Schwarzenberg v České televizi.

"Projev byl pro mě zajímavý tím, co neobsahoval, neboť vlastně neříkal nic o budoucí politice Miloše Zemana," řekl v ČT Schwarzenberg. Zemanova slova o tom, že prezident má být neutrální a přispívat k rozšíření dobra, pokládá kníže za samozřejmosti.

Schwarzenberg také neočekával, že Zeman v souvislosti s triem "deviací" a svých závazků řekne, že bude přispívat k dalšímu vytunelování české společnosti, "bojůvkám s holými hlavami" a že bude "nadšeným podporovatelem novinářství v Čechách".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

majka60 ( 30. března 2013 09:51 )

majka60 ( 30. března 2013 09:51 )

majka60 ( 30. března 2013 09:49 )

majka60 ( 30. března 2013 09:49 )

majka60 ( 30. března 2013 09:48 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa