Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Špatná kravata, barva šatů a výběr kabelky. Františka hodnotí první den Zemanovců

Autor: Františka Čížková - 
8. března 2013
11:12

Miloš Zeman složil prezidentský slib a stal se hlavou České republiky. K inauguraci ho doprovodila jeho manželka Ivana a dcera Kateřina. Jak Zemanovi při této události obstáli z módního hlediska?

Prezidentův oblek z vlny a hedvábí, který Miloši Zemanovi ušil zlínský krejčí, byl veřejnosti odtajněn už při finálních zkouškách před inaugurací. Výběr vázanky v  barvách trikolóry lze sice vnímat jako symbolické gesto k národu, ale ideálním stylistickým počinem není. A k ideálu má daleko i volba tenkých černých punčoch v případě první dámy, která si spolu s módními poradci, jež zřejmě měla k ruce, spletla úvod svého chotě do úřadu s pohřbem.

Anebo v tom máme vidět další symboliku? Symboliku manželky, která s mužem žije odděleně, v prezidentské volbě jej veřejně nepodpořila a tuhle úlohu nechala na dceři Kateřině? Ta se ostatně se vstupem na Hrad na poli módy a předepsaného dress code vyrovnala přepásaným pláštěm se žlutými akcenty outfitu lépe než matka. I když kabelka měla být hladká, bez ozdoby sportovně působících přezek.

Ivana Zemanová měla včera v Lánech na ceremoniálu u hrobu zakladatele Československa T.G. Masaryka dlouhý, nad kotníky sahající beztvarý plášť, jenž evidentně pochází z její skříně na sídlišti Stodůlky. V ruce držela stejně neforemnou lacině působící tašku na delší ucho a vedle Livie Klausové, kterou v roli první dámy střídá, působila jak chudá příbuzná.

Na dnešní inauguraci naštěstí oblékla jiný, mnohem patřičnější svrchník v pánském stylu v klasické délce pod kolena. Prkennou kabelku vyměnila za kultivované psaníčko a na nohy obula decentní lakové lodičky na nízkém podpatku. Bohužel tsunami černé včetně punčoch na pochvalu nebyla. Naopak doteky žluté jsou v případě dcery Kateřiny sympatické. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 11. března 2013 20:42 )

itartas ( 11. března 2013 20:40 )

evusak ( 11. března 2013 12:11 )

Františeka si opět vydělává na chléb náš vezdejší. Znovu a znovu bleje na vše kolem sebe. Asi je sama ze sebou spokojená. Měla by si ale vyměnit své foto. její tvář je vyžilá a rty si namazala otřesnou barvou hodnou barové tanečnice. I to oblečení, co jí kouká pok krkem je dávno za zenitem. Při jejím úžasném rozhledu a kritice všeho a všech bych očekávala daleko přijatelnější kreaci pro takoý deník, jako je BLESK. To co vidíme v hlavě jmenované celebrity je ovšem zcela nečitelné, neli prázdné. Jak tedy Františka obstála z celkového hlediska jedné čtenářky? Propadla ve všech možných kategoriích a zřejmě jí bude stát mnoho sil a utrpení, dostat se do určité úrovně. Tak Franti, kokodák a kvakvakva!!!!! Eva

jsva ( 10. března 2013 06:03 )

Ta Františka je stále ošklivější baba a to snad má být arbitr elegance. Holt taky se ji ta volba nelíbí, ale jsem překvapený jeji malou sebereflexí. Asi to dosud nevydýchala, že ten její kandidát neprošel. A stačilo se podívat na inauguraci, jak Kárl vypadal. Snad jako po flámu, v tom svetru a nevyžehlených kalhotech. Asi je to věkem a zklamáním.

lauratiger ( 9. března 2013 17:29 )

Tu kravatu trikoloru mohl vynechat, s tím projevem mu také mohl někdo pomoci, aby se vyvaroval zbytečných osobních invektiv. Ta jupka ve žluté barvě mne moc nenadchla, účes ano. Manželka vypadá jako chodící neštěstí snoubící se se zoufalstvím, to není na Hradě žádnej vizážista? Měla si dát panáka, klidně i dva tři, aby se na to tak nemračila. A že nemohou nacvičit, jak půjdou vedle sebe, tak to je měli upozornit včas. S každým pitomcem, co se žení, se nacvičí, jak má jít k oltáři. Milosti prezidenta republiky bych také nezavrhovala, asi je línej se jimi zaobírat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa