Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman si přišel pro klíče do Lán: PoPRVÉ s novou PRVNÍ dámou

Autor: Vera Renovica, mokk - 
8. března 2013
04:59

Ivana Zemanová. Říká se jí paní tajemná, paní stydlivá. Včera ale vystoupila ze stínu a poprvé doprovodila svého manžela, nového prezidenta Miloše Zemana (68), na oficiální akci – kladení věnců k hrobu Tomáše Garrigua Masaryka v Lánech.

Vedleve čtvrtek dosluhující hlavy státu Václava Klause (71) a jeho manželky Livie (69) přitahovala pozornost ode dneška nová první dáma, Ivana Zemanová (47).

Proč nezpívala?

Oděná v černém, avšak s novým účesem a konečky vlasů obarvenými na zrzavo, si chvílemi špitala s paní Livií. Povětšinou ale hleděla upřeně před sebe, a když zazněla státní hymna, na rozdíl od manželky Václava Klause ani nepohnula rty.

Zemanové pozornost veřejnosti dobře nedělá, během kampaně ji tak po boku Zemana zastupovala jejich dcera, blonďatá a charismatická Katka (19). A ač se podle všeho snaží zvykat, stydlivá je pořád – například ve čtvrtek promluvila jen jedenkrát, a to když jí přítomný veterán ukázal fotku svého tatínka s Masarykem. „To je úžasné,“ nechala se slyšet.

Jedli paroháče

Stejně málomluvný byl ve čtvrtek i její muž, který odbyl své »oblíbené« žurnalisty. „Chtít se mě na něco ptát na hřbitově, to může jenom český novinář,“ pronesl s lehkým úsměvem. Z hřbitova pak prestižní čtyřčlenná skupinka zamířila na lánský zámek na pracovní obídek – bažantí vývar, jelení kýtu na víně a zmrzlinu. A již ode dneška historická budova bude letním sídlem nikoliv Klause, který si ji oblíbil tak, až zanedbával vlastní chalupu, nýbrž právě Zemana a jeho choti.

Sledujte dnes online přenos z inaugurace od 9:00 na blesk.cz

itartas ( 18. března 2013 14:31 )

dzery ( 8. března 2013 09:53 )

Tak už jsou opět u moci...

xxxx678 ( 8. března 2013 08:54 )

Matos7 ( 8. března 2013 08:52 )

Tak pane Zemane a paní Ivano hodně štěstí

reeh ( 8. března 2013 07:37 )

http://vtipy.netroof.eu/item/10291/zavrete-oci-odchazim/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa