Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Klaus se Zemanem položili v Lánech věnec k hrobu TGM: Přišla i budoucí první dáma

Autor: ČTK - 
7. března 2013
12:32

Prezident Václav Klaus spolu se svým nástupcem Milošem Zemanem dnes v Lánech uctili památku Tomáše Garrigua Masaryka. K hrobu zakladatele Československa položili věnec. Se Zemanem dorazila i budoucí první dáma.

Při pietním aktu při příležitosti 163. výročí Masarykova narození politiky doprovázely manželky Livia Klausová a Ivana Zemanová, která se na veřejnosti po boku svého manžela objevuje poměrně zřídka.

V lánském zámku, tradičním venkovském prezidentském sídle, je poté čekal společný oběd. Dosavadní hlavě státu Klausovi dnes vyprší mandát a Zeman ho v pátek vystřídá ve funkci.

Končící a nastupující prezident i zástupci parlamentu a vlády u Masarykova hrobu vyslechli státní hymnu a oblíbenou píseň prvního prezidenta Ach synku, synku. Při odchodu ze hřbitova se oba politici i jejich manželky podepsali do obecní kroniky.

Návštěvu politiků si nenechaly ujít davy lidí, mezi nimi i řada sokolů. "Chodím sem pravidelně na každé výročí. Jsem sokol a my jsme všechny prezidenty uctívali," řekl František Kratina ze Stochova. Od budoucího prezidenta očekává, že on i členové vlády "něco udělají pro lidi". "Pro ty prosté lidi, ne pro ty bohaté," podotkl.

Přátelství Zemana a Klause se nezapře Přátelství Zemana a Klause se nezapře | ČTK

Co si na této fotografii asi říká Klaus se Zemanem, jsem se vás ptali na Facebooku. Nejvtipnější jsme zveřejnili. Podívejte se i na další vtipné hlášky, které vymysleli naši čtenáři ZDE>>

nautilus ( 15. března 2013 10:09 )

Popis zlodějny století v Česku naleznete zde. http://atanova-zasuvka.blog.cz/1011/byl-jsem-svedkem-kradeze-stoleti-1-dil

aluman ( 13. března 2013 21:03 )

kokoťárna

abzk ( 7. března 2013 22:46 )

Nejde o duševní pochody, ale o jednoduchou pravdu, výsledek pozorování zaměřeného na to, co je skutečně důležité. Nechápeš to, nemáš šanci pochopit ani to, že tady jde o Zemanovi a nemá cenu tu rozebírat kohokoli jiného, jelikož by to nic nezměnilo.

abzk ( 7. března 2013 22:41 )

kokodák, puťa, puťa

abzk ( 7. března 2013 22:40 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa