Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanův inaugurační oblek, do kterého zhubl: Prezidentovy nové šaty

Autor: Jiří Čada, Vera Renovica - 
2. března 2013
05:01

Majitel zlínského módního salonu Jaroslav Mejta (56) neví, kam dřív skočit. On i jeho kolegyně teď mají spoustu práce, šijí totiž inaugurační oblek pro Miloše Zemana (68), ve kterém se předvede příští pátek. Jak vzniká, předvedl Blesku!

A netajil se ani prvním zádrhelem. I přes životosprávu, která spočívá ve vínečku, cigárku a tlačence, nám totiž budoucí prezident zeštíhlel vlivem intenzivní kampaně. „Může to být tak čtyři pět kilogramů. Nejvíce se to projevuje pár centimetry na hrudníku a v bocích. Tyhle partie musíme mírně upravit,“ svěřil se Blesku Mejta.

Ten šije třeba i pro herce Jana Přeučila (76) či zpěváka Laďu Kerndla (67) a jeho rukama prošel i svatební oblek pro tragicky zesnulého hokejistu Karla Rachůnka (†32).

Kolik za elegantní tmavé dílko Zeman zaplatí? Celkem 18 tisíc korun. „Však na obleku také několik dnů bude dělat několik lidí. Ve čtvrtek jsem panu Zemanovi bral míry v Praze, teď tady vychytáváme každou drobnost,“ brání cenu Mejta, který pro budoucího prezidenta chystá několik dalších kreací a asi se tak stane jeho »dvorním« krejčím. K inauguračnímu obleku navíc přihodí také hedvábnou košili za osmnáct stovek s monogramem MZ a chystá k ní i manžetové knoflíčky v barvách trikolory!

Čas však tlačí na pilu a v pátek bylo k vidění sako bez pravého rukávu. Tak aby Zeman nedopadl jako vládce ze světoznámé pohádky »Císařovy nové šaty«, který nakonec před lid předstoupil tak, jak ho pánbůh stvořil…

dajana ( 6. dubna 2013 20:15 )

Copak šaty má krásné,horší je to s tím utíkáčkem nad kolena.Ten se hodí spíše na procházky po Praze,ale určitě ne k reprezentaci. Vypadal vedle Gašparoviče,jako utržený od vozu.To nebylo poprvé v tom tralaláčku.O ušití nového elegantního flaušáku pod kolena by měl vážně uvažovat.

rudyptak48 ( 5. března 2013 12:47 )

rudyptak48 ( 5. března 2013 12:45 )

Jen aby to nebyly ty pověstné císařovy nové šaty... to by byl pohled pro bohy.... zastínilo by to i kalhoty Havla pro velkou vodu.

janina7777 ( 4. března 2013 12:38 )

jasně schizofreniku, ty máš totiž u ***e svůj výkal

janina7777 ( 4. března 2013 12:36 )

Zeman konečně prezident za kterého se nemusíme stydět

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa