Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Moravák Škromach v kroji na plese: Chyběl už jen Mireček...

Autor: šim - 
25. února 2013
14:17

Víno a slivovička tekly proudem a spolu s tancem se červenou barvou odrážely v opocených tvářích blažených hostů. Mezi všemi v kroji pak zářil senátor Zdeněk Škromach i s manželkou. Tak vypadal Moravský ples v Praze a chyběl na něm už jenom Mireček z Afriky…

Je to Moravák každým coulem a je na to hrdý! Bodrý místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach si umí labužnicky užívat všech moravských radovánek a pochoutek, o uplynulém víkendu byl hlavní hvězdou Moravského plese v Praze. Vyvedl tam také svou manželku Mirku. Oba se oblékli do tradičního rohateckého kroje.

„Tož dojdite všecí v krojách jak my,“ zval na facebooku Zdeněk Škromach na 57. ročník Moravského plesu, který se konal v Národním domě na Smíchově. Na sociální síti se pak také pochlubil fotkami, z nichž folklór přímo prýští.

Škromach před časem shodil knír, s Bleskem se pokoušel shodit i pár kilo, s vousy to však bylo jednodušší. Jelikož k plesu patří i dobré pití, a to s sebou Moraváci přivezli, pak v dobrém rozmaru ochotně pózoval i se svou ženou fotografům. „Ochutnali jsme i dobré víno, setkali jsme se s mnoha přáteli a asi před půlnocí jsme s manželkou odcházeli,“ řekl Blesk.cz senátor Zdeněk Škromach.

Nutno podotknout, že Škromach není jediným politikem, který rád obléká kroj. Nedávno se fotkami v kroji pochlubila Jana Bobošíková. Jedním z nejslavnějších krojovaných však nadále zůstává černoch Mireček z filmové série Básníci...

olda1 ( 27. února 2013 10:57 )

Plesy a přestříhávání pásek, fotky se sportovci, s dětmi ve školách a se seniory v domovech důchodců....KDE JE PRÁCE (a hmatatelné výsledky) PRO NÁS, OBČANY...? Jediní, kteří se snaží něco udělat pro "normální" lidi jsou snad jen VV a Okamura, možná pár dalších jednotlivců...? JE CELKEM SYMPATICKÉ, jak BROJÍ PROTI PŘEDRAŽENÝM POTRAVINÁM A JEJICH NÍZKÉ KVALITĚ. To samé s církevními RESTITUCEMI.Ostatní by se měli začít snažit a NĚCO (COKOLIV) pro občany této země udělat...VŠEM, kteří to myslí s naším státem dobře a bojují za lepší životní podmínky DĚKUJI. VÍCE TAKOVÝCH ČINŮ! VV PALEC NAHORU! DRŽÍM PĚSTI! Více a houšť!!!

nidab ( 27. února 2013 10:11 )

Vtom ti nikdo nebrání a doporučoval bych ti že se můžeš aji p o sr a t.

hnusoba ( 25. února 2013 17:38 )

Věřím,že Škromachoví utíráš péérdel,když se přežere a pokaká se.

rudyptak48 ( 25. února 2013 16:37 )

Doufám, že dopadne jako Hitlerův maršál Goring. Také se na lidi usmíval a vyvaloval ten objemný bachor.

praha48 ( 25. února 2013 15:33 )

Kdo hlasoval, aby byl senatorem???? Cela vlada je jen ostuda naroda a vsichni mladi ministri??? -poctivou praci, vzdelanim se tam nikdo nedostal!! a je to stale horsi, vsichni okradaji stat a na ne zadna exekuce neplati, jen maly clovek stale vice trpi a plati je na case, aby ten Necas uz zkoncil!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa