Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Druhá míza Mirka Topolánka: Podniká s kolouškem! A je to syn režiséra Trojana!

Autor: Vera Renovica, lmk - 
19. února 2013
05:01

Bouřlivák Mirek Topolánek (56) pokračuje v podnikání. Expremiérovým nejnovějším počinem je firma ECPI (European Capital Partners Investments), která byla do obchodního rejstříku zapsána na konci ledna. A parťáka mu nedělá nikdo jiný, než Tadeáš Trojan (24), syn režiséra Ondřeje Trojana (53)!

Student a nadšený golfista vlastní polovinu firmy, druhou má v hrsti Topolánek, spolu budou podle webových stránek investovat do všeho od nemovitostí po energetické projekty. A ač by Trojan díky tátovi, který režíroval třeba Želary nebo Občanský průkaz, mohl mít nohy na stole, není žádný zelenáč. S kamarádem totiž už před čtyřmi lety založil skupinu Kenoby Group, která mimo jiné poskytuje poradenství v oblasti realit. Například zprostředkovala miliardáři Radovanu Vítkovi (42) nákup patnácti budov za celkem 64 milionů eur (1,6 miliardy korun).

Kde se vzal, tu se vzal

Kde Topolánek, který je od svého politického pádu jednatelem energetické firmy VAE Controls, tohoto »kolouška« vyhrabal? To je prozatím nejasné. „Rozhodli jsme se, že se zatím nebudeme k podnikání vyjadřovat do médií,“ reagoval pro Blesk sám Trojan. Není však vyloučeno, že jde o rodinného přítele – nápadně totiž připomíná mladíka, který předloni juchal s expremiérovým synem Tomášem (20) na předloňské svatbě Topolánkovy dcery Jany (29).

Na kafe s kmotry?

Novopečení obchodní partneři budou nepochybně ve skvělé společnosti. Původně bylo sídlo firmy na pražském Novém Městě v budově, kterou vlastní skupina Erpet podnikatele Václava Petra (55) – velkého přítele prezidenta Václava Klause (71). Nyní je ale adresa ještě lukrativnější. Topolánek a Trojan totiž budou úřadovat nedaleko Obecního domu, proslulého schůzkami kmotrů, navíc ve stejné budově, kde je firma Rittig & Partners. A ta patří jedné z nejpověstnějších pijavic státních peněz, monackému občanovi Ivu Rittigovi (50).

rudyptak48 ( 22. února 2013 16:39 )

PASE OVČÁK OVCE NA ZELENÉ LOUCE a Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním se táhnou oblaka prachu. Za volantem sedí mladý muž ve skvěle padnoucím obleku od Broniho, v naleštěných botách od Gucciho, vázanka je D + G a na očích má tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá:"Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu?" Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?" Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu AT&T, pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice a vyžádá si pořízení řady fotografií s maximálním rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je do zpracovatelského střediska v Hamburku. Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kde má stovky složitých vzorců, a uploaduje všechna uložená data. Po několika minutách má data zpracovaná. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi: "Máš přesně 1586 ovcí!" "To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci." Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá: "Když Vám řeknu, jaké je Vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?" Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví: "Jistě." "Jste konzultant Evropské unie, " řekne ovčák. Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to poznal?" "Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoliv poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte úplný ho...vno. A teď mi vraťte mého psa !"

mememumu ( 21. února 2013 21:04 )

Hlinsko je debil, ten sotva chápe rozdíl mezi světlem a tmou.

mememumu ( 21. února 2013 21:02 )

A klasické rozkrádání - typické pro členy ČSSD a jejich příznivce - je v pořádku, pane učitel?

rudyptak48 ( 20. února 2013 09:14 )

Topolánku, běž hledat druhou mízu do Bulharska!!!

sores ( 19. února 2013 12:02 )

Topol je výsmátej, ostatně jako každý politik co odejde z vlády. Nakradeno, procestovaný svět a teď hurá množit prachy a užívat si. Dobře nám tak, kdo umí ten umí, kdo neumí ten čumí. Měla by být střední škola s maturitou s názvem "Škola krádeže" a tam by se vyučovalo jak umět dobře a mazaně krást, vyučující by ale musel být bejvalej politik.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa