Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Odpadlík Peake: Zeman se s ní sejít nechce, Klasnová jí kritizuje přes SMS

Stranu LIDEM Karolíny Peake podrobil Zeman notné dávce kritiky, za dobře není Peake ani s bývalou kamarádkou Klasnovou
Stranu LIDEM Karolíny Peake podrobil Zeman notné dávce kritiky, za dobře není Peake ani s bývalou kamarádkou Klasnovou  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
4. února 2013
19:07

Karolína Peake je poslední dobou tak trochu politickým odpadlíkem. Po jejím propadáku na obraně opět musí čelit útokům, tentokrát jako šéfka LIDEM. Do strany se opřel Miloš Zeman a přidávají se k němu "nečekaně" i Zemanovci. Zastání však Peake nemá. A na kordy je i s bývalou kamarádkou Klasnovou.

Znáte tu znělku, kdy Lorenzo Lamas projíždí krajinou osamocený na svém chopperu v kdysi populárním seriálu Odpadlík? Tak nějak to nyní vypadá se současnou pozicí Karolíny Peake.

Sice je stále součástí vládní kliky, ale problémy neustávají. S premiérem Nečasem se sice podařilo zakopat válečnou sekyru, ale LIDEM přišli o křesla na ministerstvu dopravy i obrany, odkud se Peake pakovala po pouhých osmi dnech.

A nyní má premiér Nečas co dělat, aby po Peake napravil škody - na ministerstvo se díky němu vrátili již oba generálové (Picek i šéf vyzbrojování Bulant), které Peake po "kobercovém náletu" na Vondrovy spolupracovníky vyhodila.

Pod palbu kritiky se však Peake dostává znovu a znovu. Odstartoval to svými prohlášeními Miloš Zeman.

Prezidentská kancelář: Peake jako Persona non grata?

Do prezidentské kanceláře v pražské Loretánské ulici míří každý všední den na jednání s nově zvoleným prezidentem Zemanem řada zajímavých lidí - třeba představitelé hradního protokolu, Zemanovci a další podporovatelé, na úterý se pak chystají schůzky s premiérem Nečasem a dosluhujícím prezidentem Klausem.

Karolína Peake má však k Zemanovi podle všeho dveře zavřené. Právě její stranu podrobil Zeman nebývalé porci kritiky - upozorňoval na to, že LIDEM jsou ve vládě neoprávněně, protože je zkrátka nikdo nevolil. Zemana pak dnes podpořil i šéf Zemanovců Vratislav Mynář - prý proto, že si strana LIDEM "neprošla peklem voleb".

Peake doufala, že se se Zemanem bude moci sejít a promluvit si s ním, ten ji však zatím "odpálkoval". Nemá zájem.

Na útok ze strany Zemanovce Mynáře však Peake reagovat nechce. "Nepředpokládám, že předseda politické strany SPOZ je hlavním mluvčím nestranického, přímo zvoleného prezidenta. Nepovažuji tedy za nutné na jeho slova reagovat. Počkám si na vyjádření budoucího prezidenta republiky. Prezidenta nestranného a nadstranického, jak doufám," stojí v jejím prohlášení.

Klasnová ji naučila nosit podpatky, teď se sotva pozdraví

Zastání však Peake nemůže hledat ani u svých bývalých politických kamarádů. Po odluce od Věcí veřejných skončilo v troskách její kamarádství s Bártovou manželkou Kateřinou Klasnovou.

"Zdravíme se, ale jinak spolu nemluvíme. Kateřina mi občas pošle esemesku, v níž mi vytkne, co a jak dělám, ale já nemám sílu na to odpovídat. Za co jí však velmi vděčím, že mě naučila nosit podpatky. Bez nich už nedám ani ránu," prozradila Peake v rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

olda1 ( 9. února 2013 21:54 )

Taky se asi přidala se souhlasem k útoku na její bývalou stranu a VB tento týden- viz. Kroupa. KLASICKÝ ÚTOK KMOTRŮ PROTI NARUŠOVATELŮM JEJICH ZÁJMŮ. Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

panasonic ( 7. února 2013 17:17 )

panasonic ( 7. února 2013 17:16 )

To je držka kobylí hlava- P Y Č A po které se mi chce zvracet "Trampolína Zkurvená "

panasonic ( 7. února 2013 17:14 )

kluk.z.moravy ( 7. února 2013 08:44 )

Díky této bezcharakterní prospěchářce můžeme slova bezpáteřní, bezcharakterní, patolítalství, prospěchářství, lhaní, korytářství a podvodnictví sloučit v jedno - PEAKE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa