Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Prezident kroutí hlavou nad novou knihou: Den, kdy měl zemřít Klaus

Je smutné, čím se dnes literatura zabývá, říká Klaus
Je smutné, čím se dnes literatura zabývá, říká Klaus  (Autor: Blesk - Martin Hurda)
Autor: Oldřich Tichý - 
21. října 2012
22:43

Před třemi týdny se na prezidenta Klause střílelo v Chrastavě plastovými kuličkami. Podle knihy, která vychází v těchto dnech, mu ale v roce 2003 o život usilovali odpadlíci z bývalé KGB.

Thriller podepsaný pseudonymem Michal Stach líčí akci české tajné služby, která se snaží zabránit atentátu na českého prezidenta. Klause (či kohokoliv, kdo by byl v té době hlavou státu) chtěli podle knihy odstranit specialisté bývalé KGB. Cíl: Zvrátit vývoj v zemích spadajících do sfér vlivu bývalého SSSR.

Na Hradě nejsou z nového románu právě nadšeni. „Dozvěděli jsme se o něm někdy na začátku září a pouze jsme vrtěli hlavou. Je smutné, čím se dnes literatura – či spíše rádoby literatura zabývá a čím se snad i někdo baví a těší,“ vzkázal včera Blesku po svém mluvčím prezident Klaus.

Ukázky z knihy

"Ale jak uhlídat člověka, jakým je Václav Klaus? Ten nikoho poslouchat nebude. Nemá na něj nikdo žádné páky... Možná ta jeho údajná milenka, přemýšlel plukovník Vacek. Vloni s tím přišel bulvár. Těžko uvěřit, že by se člověk jako Václav Klaus nechal načapat s blonďatou letuškou."

"Tohle byla Jurijova ryze soukromá iniciativa. Nebylo v tom nic osobního. Všichni prezidentští kandidáti mu mohli být stejně ukradení. Synchronizací pumového atentátu a likvidací prezidenta chtěl jen zesílit výstražný prvek celé akce… Masivní přístup tolika zemí – tolika bývalých ruských satelitů – k Evropské unii ho znepokojoval. Co znepokojoval; přímo zuřil."

 

Denisa Mašková ( 10. listopadu 2012 18:50 )

Právě jsem to dočetl, náhodou dobrý! Jasně, je vycucaný z prstu, ale o to snad nejde, hlavně že se to dobře čte a není to ***ina. Hobit taky ve skutečnosti neexistuje, že jo.

betty.snow ( 30. října 2012 15:30 )

Hodnota a přínos knihy naprosto nulový, ale přiznejme si, člověk se aspoň trochu zasměje a když už nic jiného musím smeknout před autorem. Napsat takový nesmyl na tolik stránek, to chce opravdu talent

roflor ( 22. října 2012 13:27 )

Demokracie je všude kolem nás , hlavou pokyvuje stále , tak proč ten rozruch.

querty ( 22. října 2012 11:30 )

Na všech diskuzních fórech média vidí Klause jako rusofila a nyní vychází knížka, ve která by ho chtěli odstranit specialisté bývalé KGB? Ta media jdou pangejtu k pangejtu.

reeh ( 22. října 2012 11:27 )

Pořád to nad ním visí ..... http://vtipy.netroof.eu/item/8578/visi-nad-nim/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa