Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dalík je v base. A co jeho kámoš Topolánek?

Autor: oj - 
8. října 2012
16:20

Topolánkovu šedou eminenci Marka Dalíka obvinila police z podvodu v korupční kauze nákupu obrněných transportérů Pandur. Za zprostředkování nákupu vozů si údajně řekl o půlmiliardový úplatek. Stahují se mračna i nad jeho dobrým přítelem, tehdejším premiérem Mirkem Topolánkem?

Marek Dalík postupně ovládl celé Topolánkovo okolí. Stal se jeho nejbližším spolupracovníkem stejně tak přítelem, radil mu v politických krizích stejně jako rodinných.

Deset let byli téměř jako siamská dvojčata. Během nich se ale z bezvýznamného politika stal premiér a z jeho kamaráda lobbista. Během těch deseti let Dalík zázračně zbohatl. Jeho jméno se objevuje za téměř každou důležitou státní zakázkou. Podle Topolánkových spolupracovníků docházelo při jednáních k situacím, kdy premiér něco odsouhlasil, podíval se na Dalíka, který zakroutil hlavou a Topolánek svou odpověď změnil.

Přepych v Toskánsku

Neodtrhnou se od sebe ani při dovolené. Téměř každý rok spolu tráví léto v Toskánsku. Na luxusní jachtě podnikatele Radka Mašína se plavili v roce 2009 v doprovodu dalších významných lobbistů a podnikatelů, mezi kterými nechyběl ani tehdejší ředitel ČEZ Martin Roman nebo exministr dopravy Aleš Řebíček.

Party ve Špindlu

V lyžařském středisku českých boháčů a celebrit si Dalík nenechal ujít žádný významný večírek. Společnost mu dělal občas i Mirek Topolánek, ale hlavně jeho syn Tomáš, kterému lobbista dohazoval krásné dívky.

Luxusní Volvo

Uprostřed léta 2007 se objevil Mirek Topolánek s terénním Volvem XC 90 před porodnicí. Vyzvedával zde partnerku Lucii Talmanovou a syna Nicolase. Na tom by nebylo nic divného, ale v žádném majetkovém přiznání neuvedl, že by takový vůz vlastnil. Topolánek mlčel. Dlouho se tedy spekulovalo, kdo auto premiérovi půjčuje a hlavně - co za to chce.

S vysvětlením přišla Dalíkova přítelkyně Gabriela Horáčková. Přivezla ho údajně z Německa od známých. Koupila ho za 465 tisíc a za nedlouho prodala Lucii Talmanové za 400 tisíc, protože jí do Prahy připadalo příliš velké. Podivné..., nemyslíte?

Koaliční vláda

Proslýchalo se, že Topolánek má Dalíka na to, aby za něho dělal špinavou práci. Na přelomu roku 2006 a 2007 se údajně podílel i na vyjednávání koaliční vlády, kterou nakonec podpořili dva přeběhlíci ze sociální demokracie Melčák a Pohanka.

mirkazam ( 1. února 2016 13:19 )

Nedělejte si plané iluze. Dopadne to jako vždy...nevinný... Vždyť ho obhajuje Sokol..zbytečná komedie!!

komentator ( 9. října 2012 20:33 )

Státní zástupce podpořil žádost policie, aby ten gauner Dalík šel do vyšetřovací vazby. Doufejme, že zítra soud schválí žádost na vzetí Dalíka do vyšetřovací vazby! Topolánek a jeho "VÝBĚRČÍ" Dalík (pokud chtěly firmy získat zakázky financované státem, tak prý musely tvrdě platit) rozkradli miliardy na různých silně předražených státních zakázkách!!!!! Kromě nákupu zbraní (Dalík byl rovněž u koupi silně předražených letadel CASA a rovněž předražených opancéřovaných terenních vozidel Iveco) Topol a Dalík se prý nabalili na stavbě předražených dálnic. O zlodějinách Topolánka a Dalíka si cvrlikají i brabci na střeše. Pouze CHYTRÝ Hubert, který tvrdí, že Dalík je čistý (jako Panna orleánská?), se toho zloděje zastává!

popocatepetl ( 9. října 2012 19:09 )

Cele předběžného zadržení, ve které Dalík od zatčení je, se lidově říká basa. Plácáte jen vy.

rudyptak48 ( 9. října 2012 14:17 )

A takhle by měla skončit nejméně polovina našich veřejných činitelů, nebo veřejných zlodějů. Urážet a napadat veřejné činitele je však ze zákona trestné. Nesmí se jim ani malovat tykadla na plakátech. U toho řidiče tramvaje si zákon cestu našel. U našich politiků končí zákon ve škarpě.

rudyptak48 ( 9. října 2012 14:12 )

Dalík je v base, a Topolánek bude držet basu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa