Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Premiér Nečas: Srovnávat nás s vládou vrahů je nehoráznost!

Premiér Petr Nečas se dostal do ostrého sporu se šéfem odborů Jaroslavem Zavadilem
Premiér Petr Nečas se dostal do ostrého sporu se šéfem odborů Jaroslavem Zavadilem  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
24. září 2012
09:21

Šéf odborářů Zavadil označil Nečasovu vládu za nejhorší od roku 1950 a na české politické scéně se rozhořel nový spor. Přesto by dnes měla zasednout tripartita - tedy zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů.

Po půl roce zasednou opět ke společnému jednání zástupci vlády, odborů a zaměstnavatelů, tedy tzv. tripartita. Jednat by se mělo o návrhu státního rozpočtu na příští rok.

Schůzku však výrazně ohrozil páteční výrok předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslava Zavadila. Ten se nechal slyšet, že Nečasův kabinet je nejhorší vládou od roku 1950. Tedy horší, než byly komunistické vlády...

Nečas: Je to nehoráznost!

"Srovnávat nás s vládou vrahů, která připravila o život doktorku Miladu Horákovou, je taková nehoráznost, že pokud pan Zavadil nevezme svá slova zpět, odmítám se s ním nadále setkávat, včetně jednání tripartity," nenechal Nečas bez povšimnutí Zavadilův výrok.

A oplatil lídrovi odborářů podobnou mincí. Podle Nečase totiž zavadil jasně prokázal "z jakého ideového podhoubí současné vedení odborů vychází".

"Rozuměl bych ještě tomu, kdyby moji vládu označil za nejhorší v demokratických poměrech. Nesouhlasil bych s tím, ale pohybovali bychom se v rámci svobodné diskuse...," vysvětloval premiér.

Zasedne vláda s odbory k jednomu stolu?

Osobní spor Nečase a Zavadila však nejspíš jednání vlády s odbory nakonec nepoznamená. Alespoň ne v tom duchu, aby se zcela odvolalo. Schůzka se zřejmě uskuteční i přes ně.

Očekávat se však dá pěkně hustá atmosféra. Zavadil sice později dopad svých slov mírnil, jenže pozdě. Poznamenal, že výrok pronesl v nadsázce, premiér Nečas mu však nyní nemůže přijít na jméno. Na schůzce tripartity se přitom Nečas, odboroví předáci a zástupci firem dohodli koncem srpna.

Naposledy se v tomto složení uskutečnila jednání v březnu, tehdy však "trucovali" odboráři - na protest proti postupu Nečasova kabinetu jednání opustili a vyhrožovali, že na jednání nebudou chodit vůbec.

mathewik ( 16. listopadu 2012 22:41 )

Stacilo, prosim Necasi, Kalousku a vy ostatni odejdete! Tato vlada je opravdu nejhorsi co kdy byla. Toto uz neni ani demokracie. A ja debil cinkal kdysi tak, az me bolely ruce. Kdybych to byval vedel,tak jsem si je usekl. Havel to zacal, a Necasova vlada to dorazila! Odejdete!

ivanmanak ( 30. září 2012 23:15 )

Myslim ze je opravdu skutecne nutne pro kazdeho obcana CR. aby se vytrhl z vyrtualni blamaze, do ktere chce vlada zabalit jeho svedomy jako spoluvinika a vnutit mu ze cesi ziji v neprimerenem blahobytu a ze jsme vsechno prozrali.Rozhlednete se kazdy kolem sebe a moc tech poctive prezranych neuvidite.A pohled do mynulosti?Tak to snad je jasne v kterych letech doslo k industrializaci Slovenska a vubec celeho venkova v byvale CR.Kolik druzstev,tovaren,statnich statku zamestavalo obcany,kolik tech delniku si mohlo postavit barak,nebo chatu atd.Hladovy bezdomovci za komaru nebyli a o narokomanech jsme se dozvidali z filmu a literatury.Tim chci rict ze jsme ocekavali ze to co bylo se bude kultivovat zbavene bolsevicke propagandy na principech pravni demokracie.Bohuzel z ohledem na dnesni nemoralni svet,lzi,korpcni zavislosti vladni nomenklatury naric celym spektrem radim kazdemu odejit.Zbalit celou rodinu a odejit.

pepzed ( 29. září 2012 14:27 )

Já sem toho názoru,že spousty lidí je dost nešťastnejch a spousty si vzalo život jenom tím,že nám tato vláda hlavně obyčejným lidičkám uškodila a škodí.Nejlépe nám vystihuje toto:Jak někdo může druhýmu diktovat kolik mu stačí peněz?Je to hovadina jako celá naše vláda.Je třeba už vzít ty vidle a jít tu svoloč vyhnat.Jiná cesta nevede.Pepíno.

arcaben ( 28. září 2012 10:13 )

Komouši měli své oběti přesně evidované,pro výstrahu....Nečasova vláda ani netuší kolik lidí si díky jejich vládnímu perlení vzalo život a že jich bude!!

milofr ( 27. září 2012 15:17 )

panno, prosím tě nauč se psát trochu tak aby to bylo srozumitelné a jinak nemáš až tak moc pravdu, protože sem se v tom minulém režimu opravdu až tak špatně neměl, protože sem se nebál pracovat (a to byla tenkrát povinnost) kdekoliv a cokoliv a také to peníze sypalo, jen ty banány se neváleli kolem školních družin jako je to dnes. Tak se vzpamatuj "panno"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa