Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miloš Zeman o odvolání Lessyho: Je to hrubá politická chyba

Autor: ČTK, mok - 
3. září 2012
07:02

Kandidát na prezidenta Miloš Zeman (67) se poměrně ostře vyjádřil k odvolání šéfa policie Petra Lessyho (47). Podle něj to byla hrubá chyba, která se snaží zabránit vyšetřování velkých kauz.

S odvoláním šéfa policie Petra Lessyho Miloš Zeman nesouhlasí. V rámci své prezidentské kampaně to oznámil v Českých Budějovicích. Podel něj bylo takové rozhodnutí hrubou chybou, která se může jevit jako snaha o zabránění vyšetřování velkých kauz.

  "Je to hrubá politická chyba. Vypadá to podezřele, když se konečně začaly rozkrývat velké kauzy. Personální změny ve vedení policie mohou vést k domněnkám, že chce někdo tyto kauzy zamést pod koberec," řekl Zeman při své kampani.

V rámci své kampaně také zmínil svůj názor na církevní restituce, jeho postoj se však nezměnil. "Jedná se o 134 miliard (Kč), které by stát vyplácel z daní. Jsem tedy přesvědčen, že o navrácení církevního majetku by měli rozhodnout občané v referendu," řekl podle Práva Zeman.

smrtkamrdka ( 3. září 2012 21:30 )

Možná by si se divil chlapečku Jestli mohu mít dotaz....Co o pilitice víš ty????...

kuna ( 3. září 2012 17:50 )

Proc Zeman?! To se uz kazdy boji navrhnout a prijmout do politiky nekoho noveho ze by odhalil spinavosti ?Zemanovi preji hodne zdravi na zaslouzenm odpocinku v duchode a klid od politiky.Byl by jen jeden z tech kteri mlati prazdnou slamu to jsme uz zazili.

kuna ( 3. září 2012 17:43 )

Ale jdi ty ... Lessy z pozice sve funkce je kompententni k tomu aby dbal vsemi prostredky na to aby si udrzel poradek ve svy staji.Jeho funkce mu to primo narizuje jakekokli opomenuti nebo privirani oci je brano jako spoluvinictvi nebo jako vlastizrada.

rudyptak48 ( 3. září 2012 16:19 )

Proč každá strana, která sestavuje vládu chce získat silová ministerstva? Ne nadarmo se jim říká silová. Vždyť rozhodují o tom, kdo porušil zákon, a jaký za to dostane trest. Tuhle sílu přece nepoužije vládní strana proti sobě, to dá rozum. I takové jsou stíny demokracie.

pepazdp ( 3. září 2012 15:28 )

Zeman už je dávno po smrti. Jenom mu to zapoměli říct

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa