Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za Sobotkův životabudič hrozí pokuta 3 miliony!

Limonáda s názvem Oranžový životabudič s fotkou předsedy Bohuslava Sobotky má přilákat voliče ČSSD
Limonáda s názvem Oranžový životabudič s fotkou předsedy Bohuslava Sobotky má přilákat voliče ČSSD  (Autor: Pro Blesk - ČSSD)
Autor: Veronika Pukačová - 
28. srpna 2012
17:12

Chtěli nalákat voliče, teď jim hrozí třímilionová pokuta! Řeč je o sociální demokracii, která rozdávala oranžové limonády na náměstí v Brně a Třebíči.

Zatímco při minulých volbách prodával tehdejší šéf strany Jiří Paroubek pivo za dvě kačky, nyní se rozdává nealko, a to rovnou zadarmo! Sociální demokracii ale může 10 tisíc kusů oranžády přijít pěkně draho! Na etiketě totiž chybí výrobce.

„Na všech balených potravinách musí být uveden výrobce či distributor výrobku. Jestliže tam není, jde o porušení nařízení o označování potravin. Teoreticky za to hrozí sankce až do výše tří milionů korun,“ řekl Blesku mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva s tím, že se přijatým podnětem inspekce bude zabývat.

Když Blesk upozornil mluvčího ČSSD Martina Ayrera, prozradil, že výrobcem je Kalabria Kladno. "ČSSD v současné chvíli pozastavuje distribuci nápoje a prověřuje stav věci. Pokud se prokáže jakékoli pochybení či to, že na lahvi skutečně chybí nějaký povinný údaj, budeme usilovat o to, aby byla co nejdříve zjednána náprava," reagoval na otázku, proč chybí výrobce na etiketě.

malamuti ( 3. září 2012 08:32 )

malamuti ( 3. září 2012 08:32 )

Nezaplatili JUDr. Alnerovi a tak nejspíše nezaplatí ani případnou pokutu. Dluhy se přece platit nemusí.

clio ( 29. srpna 2012 21:37 )

A o to prave jde.Jste jednoduchy clovicek ktery stoji na jednom miste a muchy sezerte si mne.Zkuste se vzdelavat alespon na uroven tech prodavacu nebo delniku.

kuna ( 29. srpna 2012 21:23 )

Ani podnikatele si neberou servitky , je lepsi se vyjadrit proste a jednoduse polopate aby tomu i blbci porozumeli.

rolpa ( 29. srpna 2012 19:49 )

Rovnatka ale na pater by mel nosit Kalousek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa