Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sobotka: Kandidáti na prezidenta jsou přestárlí! Snad jim nevypadnou umělé zuby

Autor: INT, simao - 
7. srpna 2012
08:58

Za tenhle komentář lídr ČSSD pochvalu od prezidentských kandidátů nesklidil. Naopak. Především Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman jsou rozezlení tím, že se bavil nad videem s politikem, kterému před televizními kamerami vypadla zubní protéza. A především pohrozil, že nám tohle díky hradním adeptům hrozí v prezidentských debatách také.

Na věk některých prezidentských kandidátů jako na jejich možnou nevýhodu poukázal předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka na Facebooku. A neudělal to zrovna nejšťastněji.

Okomentoval totiž stávající nabídku uchazečů o místo po Klausovi pod odkaz na článek o pákistánskému politikovi, kterému nešťastnou náhodou vypadl z pusy umělý chrup...

Sobotkův vtip o protézách: Vysmál se kandidátům

"Něco podobného nás možná čeká i v našich prezidentských politických debatách," nechal se slyšet Sobotka a v dobrém rozmaru pokračoval. "Prostě jsem si představil tu partičku mocichtivých sedmdesátníků deroucích se na Hrad a neudržel jsem se..." Pro MF Dnes pak Sobotka pokračoval: "Je to přezrálý prezidentský kandidát," sdělil na adresu knížete Schwarzenberga.

Zatímco prezidentský kandidát ČSSD Jiří Dientsbier (43) je v porovnání s některými svými konkurenty mladík, o Schwarzenbergovi (73), Přemyslu Sobotkovi (68) či Miloši Zemanovi (68) se to prý říct nedá.

O něco mladší jsou pak další kandidáti a jména, o kterých se v souvislosti s Hradem mluví - Táňa Fischerová (65), Jiří Fischer (61), Zuzana Roithová (59), Vladimír Dlouhý (59), Vladimíř Franz (53), Ladislav Jakl (52), či Jana Bobošíková (43). 

Schwarzenberg: Sobotka by zasloužil výchovnou facku

Za svá vyjádření o zubních protézách sklízí Sobotka vlnu kritiky. Dotčený se cítí především Schwarzenberg, podle kterého by si měl prostořeký Sobotka oprášit základy slušného chování. A nebo rovnou dostat facku!

„Je mi z toho spíš smutno. Ano, je mi přes sedmdesát, to znamená, že jsem byl vychován v době, kdy se ještě stáří ctilo. V té době by mladík za takovýhle výrok dostal okamžitě facku, a právem,“ vzkázal přes Právo Schwarzenberg z dovolené. A zabrousil i do historie. T. G. Masaryk totiž na Hrad nastoupil, když mu bylo 68 let.

Miloš Zeman: Někteří politici jsou prostě hloupí

Bez povšimnutí nenechal Sobotkův výrok ani Miloš Zeman "Domnívám se, že někteří politici jsou natolik zoufalí ze své vlastní neschopnosti, že je to přímo nutí k hloupým výrokům," vzkázal politický bard z Vysočiny, kterého po operaci šedého zákalu zdobí černé brýle.

hejhej ( 8. srpna 2012 19:26 )

 Sobotka by si měl dát pozor,až mu dá někdo přes tu nevymáchanou hubu,aby nevypadly zuby i s rovnátkama.

kdoasi ( 8. srpna 2012 08:00 )

Nabídka prezidentských kandidátů je teda maso...já snad emigruju...

honza51 ( 8. srpna 2012 06:51 )

Ty by si se hodil do těch komisí, co kdysi hledali v prohlášeních a vyjádřeních to, co tam nikdo, nikdy neříkal. Takové lidi jako Ty ani nemohu jinak nazvat než HŇUPE, anebo, BLBE!!!!

kakamilek ( 8. srpna 2012 02:24 )

Dtto!

komentator ( 8. srpna 2012 00:12 )

Sobotka má pravdu. Ti dědci nemají co pohledávat ve vrcholové politice!!!Již na to nemají! Není trapný ten kořala Zeman? Před 10 lety, když neuspěl v prezidentské volbě, tak tvrdil, že je již unavený politikou, že již stárne a definitivně odchází z politiky! A nyní, když je o 10 let starší, je nemocen, měl šedý zákal, a kandiduje na prezidenta. Není Zeman a ti další dědci silně trapní? Vždyť jsou to vyžírkové hrubého zrna!!

Zobrazit celou diskusi