Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vypečení poslanci: Vykrmili se v politice!

Autor: Veronika Pukačová - 
27. července 2012
05:00

Také máte pocit, že naši politici vypadali před volbami lépe? Že nebyli tak vypasení? Zrak vás neklame, ve svých postech se pořádně nafoukli! Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (55) není zdaleka jediný, kdo by potřeboval zhubnout!

O stopadesátikilovém politikovi, který se rozhodl s asistencí Blesku radikálně zhubnout, jsme informovali včera. Mezi svými kolegy rozhodně není ale výjimkou. Vždyť někteří poslanci mají vůbec problém se do sněmovních lavic vejít a cpou se do nich bokem! A to už je na pováženou. Když se neumějí postarat o své tělo, jak se chtějí postarat o blaho ostatních? Navíc riskují zdraví!

Politici se často zdarma vykrmují na různých rautech, pracovních večeřích… A ve svých úřadech mají celodenní stravu téměř za hubičku! Vždyť kdo by si nedal rád polévku za 9 Kč, obalovaný květák za 39 Kč či pečené kuře s bramborem a oblohou za 60 Kč?! A sladká tečka? Třeba rakvička se šlehačkou za 6 Kč… Právě takové ceny totiž Blesk získal z utajovaného jídelníčku poslanecké kantýny. Přitom nejde o žádné miniporce. Když si tu reportérka dala řízek, dostala za jednu cenu hned dva obrovské kusy...

Někteří zákonodárci by měli více odolávat svodům dotované kuchyně a trochu se krotit. Jinak si budou muset odhlasovat další výdaj: gumové lavice!

Petr Bendl Petr Bendl | Foto Blesk

Petr Bendl (46, ODS)

Ach, ty klobásky… Ministr zemědělství a bývalý středočeský hejtman Petr Bendl si rád dopřává a na jeho kdysi mužné postavě je to vidět. Je živoucím příkladem muže, který po rozchodu s půvabnou manželkou sejde z cesty pravidelné stravy a vyčítavých pohledů směřujících do oblasti břicha.

Petr Nečas Petr Nečas | Foto Blesk

Petr Nečas (47, ODS), premiér

V politice je už od roku 1991, kdy spoluzakládal ODS, a od roku 1992 sedí v poslaneckých lavicích. Celou dobu si váhu držel. Ručička se ale začala povážlivě klonit vpravo poté, co se stal v roce 2010 premiérem. Nejvíc je to vidět na jeho obličeji. Všimli jste si, jak se mu změnil počet bradiček?

Radek John Radek John | Foto Blesk

Radek John (57, VV), poslanec

S váhou Radka Johna to šlo z kopce právě od té doby, co začal aktivně působit v politice! Zatímco v roce 2008 je štíhlý fešák, dnes je jeho postava o dost robustnější. O tom se snadno může každý přesvědčit na vlastní oči.

Vítězslav Jandák Vítězslav Jandák | Foto Blesk

Vítězslav Jandák (65, ČSSD), poslanec

Bývalému herci se zřejmě role v Metráčkovi stala předpovědí pro budoucnost. Když jde do poslanecké lavice, musí bokem, protože jinak mu to jeho obrovské břicho prostě nedovolí! Přitom to byl takový pěkný mužský! Vzpomeňme na sličného princova parťáka ve filmu Tři oříšky pro Popelku.

Vlasta Parkanová Vlasta Parkanová | Foto Blesk

Vlasta Parkanová (60, TOP 09), poslankyně

Ani ženy nezůstaly ušetřeny zakulacování postavy. Exministryně obrany a exministryně spravedlnosti Vlasta Parkanová má teď kvůli obvinění v případu armádních letounů asi jiné starosti, ale fotky prozrazují, že od roku 1989, kdy spoluzakládala Občanské fórum v Táboře, řádně přibrala.

Jiří Šlégr Jiří Šlégr | Foto Blesk

Jiří Šlégr (41, LEV21), poslanec

Ajajaj, co se nám to pod tou košilí rýsuje? Bývalý hokejový obránce, zlatý hoch z Nagana a z Vídně, byl vždycky hrana. Teď mu ale břišní svaly pořádně povolily. Vidíte, jak mu jeho milá Lucie Králová (30), Miss ČR 2005, bříško mile zakrývá? Co takhle zajít místo do sněmovní kantýny do posilovny…

Odborník na výživu: Jen sedí a do noci hodují

Tloustnutí může být samozřejmě projevem onemocnění. Pokud to ale pomineme, je podle Pavla Suchánka z Fóra zdravé výživy celkem jasné, že u politiků jde o klasickou kombinaci nedostatku pohybu a nadbytku energie z jídla a nápojů. „Určitě postavě nesvědčí celodenní stres a dlouhá sezení, jednání do noci zakončené větší večeří. Morem na fi guru jsou různé společenské akce a párty s bohatými švédskými stoly a velmi dobře zásobeným barem,“ vysvětluje Suchánek. Zásadní ale podle jeho názoru je celoroční naprostý nedostatek pohybové aktivity politiků.

Doporučení politikům:

* Kontrolujte velikost porcí, zejména večeře
* Vyhněte se alkoholu (pozor, i velká sklenice džusu obsahuje mnoho kostek cukru)
*  Přidejte každodenní pohyb, chůzi místo auta
* Co zkusit jednání vlády na cyklovýletě nebo jako turistický výšlap? Zlepší to i náladu…

allblacks ( 10. listopadu 2013 12:21 )

Nesvadejte tu vyzranost na vek. Je spousta chlapaku v hodne pokrocilem veku ( sedesat a vic ), kterym by jejich formu mohl zavidet kdejaky tricatnik. Jenze to vyzaduje vuli a odrikani a ne vymluvy typu " neni cas ". Jenze co chcete od tohohle postkomunistickeho vekslacko - svazackeho dobytka? Ti ze by si neco odrekli?

kakakajka ( 9. srpna 2012 13:26 )

Sdělovací prostředky vymývají lidem mozky. To, že se máme údajně špatně, není díky vládě..ale všech, kteří si neoprávněně chodí pro sociální dávky. Veškeré zprávy i bulvár je zaměřen na část obyvatelstva, kterému se nechce pracovat a postkomunistům. Ti se snaží denně otravovat lid nejen tragickými předpověďmi o tom, jak se máme špatně a jak je u nás veliká kriminalita. Minulý týden byl na TV Doku odvysílán projev Antonína Novotného. Ten mohou vysílat i dnes, neboť nemakačenkové byli a budou.Ten zároveň vzkázal nespokojeným občanům, ať se zamyslí sami nad sebou, neboť každý má práci, ale nedělá ji poctivě..A proto se naší zemi nedaří..Dnes kolem řek a v parcích leží opilí mladí lidé, sprostě nadávající na osud..a místo toho, aby se chytli práce a sami se o sebe postarali, žijí na úkor snaživých lidí. Jak je možné, že je policie nezatkne, bohužel ta nemá zájem pomáhat české zemi.

cococo ( 30. července 2012 15:55 )

Nedopadlo by srovnání fotek "před lety a teď" stejně i v jiných profesích? Myslím, že kila přicházejí s lety nejen u politiků.

joudajoudovy ( 30. července 2012 08:03 )

oni jsou jiz davno vy-c-u-r-a-ni, maji opasek z gumy.

joudajoudovy ( 30. července 2012 07:41 )

vidina blahobytu a plnych koryt je dovedla k likvidaci chovu prasat v CR. tuto ulohu prevzala vladnouci garnytura, ovsem zapomina, ze po vykrmeni nastava studena etapa :usmrceni, vypusteni krve, rozriznuti, vykuchani, odrezani sadla, vycisteni strev, rozporcovani a rozemleti masa. a dale tepla etapa: skvareni sadla, vareni ***acky, jelit, jitrnic, prejtu, ovaru, aspiku. vzpominka na pasiky nebude smutna, radost nastana pri veselici, kterou bude provazet lidova hudba, obzerstvi a kalisek dobreho moku. vzhuru na zabijacku.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa