Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Peníze spojily Kalouska s Nečasem: Mirčo, půjč mi kilčo

Autor: Sandra Apostolidisová, Veronika Pukačová - 
12. července 2012
17:28

S nevraživostí mezi premiérem Petrem Nečasem (ODS) a ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) to asi nebude tak horké. Během hlasování o vydání Vlasty Parkanové si spolu neustále špitali, psali si dopisy, a v jednu chvíli dokonce Nečas přišel za Kalouskem a nasadil prosebný obličej.

Ministr financí s kyselým výrazem vyndal z kapsy svazek bankovek, vytáhl stokorunu a vtiskl ji Nečasovi do dlaně. Ten se pak ze sálu vytratil. Částka byla ale malá, Parkanovou nezachránila.

Poslanci dali Parkanovou policii

Se strnulým úsměvem a nepřítomným výrazem čekala včera místopředsedkyně Sněmovny a exministryně obrany Vlasta Parkanová (TOP 09) na verdikt svých kolegů.

Poměrem 117:45 byla nakonec Parkanová imunity zbavena. Že má Parkanová, která podle policie připravila stát o 658 milionů korun, namále, bylo jasné už od rána.Poslanci opozičních stran ČSSD, KSČM a Věcí veřejných dali totiž jasně najevo, že budou hlasovat pro vydání. Pro zbavení imunity byla i koaliční formace LIDEM a část ODS a TOP 09.

To nervózní političce na klidu nepřidalo. V půl třetí odpoledne předstoupila Parkanová před své kolegy s projevem. „Nemohu říct, že bych věřila v nestranný postup vyšetřovatele. Žádost o vydání je plná lží,“ řekla mimo jiné.

Během toho, co obviňovala policii z účelového výkladu zákona, ji ale nikdo příliš neposlouchal. Poslanci dál surfovali po internetu, četli noviny, hlasitě si povídali. Jediný, kdo vše pozorně sledoval, byl ministr financí a hlavní obhájce Parkanové Miroslav Kalousek (TOP 09), který si dokonce psal poznámky. Také pak vystoupil s její plamennou obhajobou. Ani to ale nezabralo.

Po téměř pěti hodinách poslanci rozhodli a exministryni vydali. Ta se ihned poté vzdala funkce místopředsedkyně Sněmovny, poslanecký mandát si ale nechala.

znojmacka ( 13. července 2012 20:01 )

to je tak, když si tam každej poslanec v tý jejich předpotopně levný kantýně kupuje skvostnej oběd za pár šupů a každej tam chodí minimálně s tisícovkou.. chudák kantýnská pak nemá z čeho vracet, zbytek jí nechat nemůžou, protože to by si pak už rovnou mohli zavést " občanské ceny" , tak Nečas pak musí chudák lítat po celý sněmovně, jestli někdo nemá náhodou "drobný".. a Kalousek taky- chudák, ten musel dlouho hledat, ale co by se pro kámoše neobětoval a neprolistoval si to...

majojo ( 12. července 2012 22:55 )

Znám mnoho kreténů s vysokoškoským titulem - jsou zcela vypatlaní, neschopní a tudíž všeho schopní. Příkladem páni absolventi plzeňských práv (Ruml, Benda, Veršová). A děje se jim snad něco?

ovadmoucha ( 12. července 2012 22:08 )

POsra.. je jeden z druhého, protože ta jejich "mafie" a všech ostatních by přišla ne veřejnost. Lessy je tež blbec, mlží a neřekne pravdu, zase od někoho nabonzovaný, takovým stylem jek se budou chovat k policii, tak se nedivím, že se policajti na všechno vyse... abordel bude pokračovat. Lituji další a další generaci co příjde po nás, to co se tu děje už neda nikdo do pořádku. Jen 3.světová.

joz.ne ( 12. července 2012 21:56 )

Kalóskovi se nestane vůbec nic, Pétˇa je z něj pos-raný až za ušima !!

joz.ne ( 12. července 2012 21:54 )

Nečas je slabej jak čaj a vždycky byl. To rozhodně nenín člověk na premiérský post. en se na to "hodí" stejně tak, asi jako Vlastička " na minystrini obrany". Dění tak ovlivňuje Kalousek víc,než by si kdo mohl myslet !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa